Õnnelike paaride kümme harjumust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled oma suhte pärast mures ja tahad seda parandada, võta eeskuju õnnelikelt paaridelt, kel on välja kujunenud loomulikke harjumusi, mis suhet tugevdavad.

Nad lähevad õhtuti samal ajal voodisse. Kas mäletad veel suhte algust, kui sa ei jõudnud ära oodata, et saaks voodisse pugeda ja kirglikku ööd nautida? Õnnelikud partnerid lähevad alati koos magama ja väldivad vastupidist. Nad lähevad koos voodisse isegi siis, kui üks neist tõuseb mõne aja pärast üles, et siis tegeleda oma asjadega, kui teine magab. Neile meeldib teineteist kaissu võtta ja see mõjub ikka veel erutavalt, välja arvatud juhul, kui nad on lihtsalt liiga väsinud, kirjutab Huff Post.

Neil on ühiseid huvisid. Selleks ajaks kui kirg on lahtunud, tuleb enamasti välja, et partneritel on vähe ühiseid huvisid. Ühiste tegevuste tähtsust ei maksaks alahinnata. Kui neid pole, siis õnnelikud paarid otsivad ise, mida koos teha. Samal ajal peab vaatama, et kummalgi oleks ka omad hobid – see teeb inimese huvitavamaks ja on ka partnerile köitvam.

Nad kõnnivad käsikäes või kõrvuti. Õnnelikud paarid ei jäta teineteist tänaval maha, nad jalutavad mugavalt käsikäes või teineteise kõrval. Nad teavad, et kallimaga koos kõndimine on olulisem, kui vaatamisväärsuste vaatamine.

Usaldus ja andestamine on neile loomulikud. Siis, kui neil on erimeelsusi või nad on tülis, ja nad ei saa seda lahendatud, eelistavad nad pigem usaldada ja andestada, mitte ei hakka kahtlustama ja vimma kandma.

Nad keskenduvad partneri headele omadustele, mitte sellele, mis ta valesti teeb. Kui otsid oma kallimas vaid vigu, siis võid alati midagi leida. Kui otsid oma kallimas midagi head, siis või samamoodi alati midagi leida. Kõik sõltub sellest, mida sa näha tahad. Õnnelikud paarid keskenduvad positiivsele.

Nad kallistavad teineteist pärast pikka päeva. Inimese nahal on mälu, mis tunneb ära «hea puudutuse» (armastus), «halva puudutuse» (vägivald) ja «puudutuste puuduse» (hülgamine). Õnnelikud paarid tervitavad teineteist kallistusega.

Nad ütlevad «Ma armastan sind» ja «Head päeva» igal hommikul. See on hea moodus, kuidas süstida kallimasse positiivsust enne närvesöövat ummikutes seiklemist ja teisi tüütuid tujurikkujaid, millega paratamatult tuleb hommikuti silmitsi seista.

Nad ütlevad olenemata tujust igal õhtul «Head ööd, kallis». See annab partnerile signaali, et olenemata sellest, kuidas sa parasjagu temasse suhtud, sa tahad jätkuvalt selles suhtes olla. See näitab, et see, mis teie vahel on, on tähtsam kui mistahes tüli või häiriv olukord.

Nad kontrollivad päeva jooksul, kuidas teisel läheb. Helista oma kallimale koju või tööle, et teada saada, kuidas tema päev kulgeb. Nõnda olete ühel lainel, kui õhtul kohtute. Näiteks, kui su teisel poolel on olnud väga halb päev, siis pole mõtet eeldada, et ta suhtuks väga rõõmustavalt millessegi, mis sinuga päeva ajal juhtus.

Nad on teineteise üle uhked. Õnnelikud paarid näitavad end hea meelega koos ja neid võib näha kiindunult teineteist puudutamas – näiteks hoiavad nad käest kinni või on mehe käsi ümber naise piha, naine toetub mehe õlale vms. Nad ei uhkusta, aga nad näitavad välja, et on koos.

Õnnelikel paaridel on teistsugused harjumused kui õnnetutel paaridel. Harjumus väljendub automaatses käitumises ja selle säilitamiseks pole vaja vaeva näha. Selleks, et uus komme saaks harjumuseks, oleks seda vaja korrata vähemalt 21 korda. Vali üks nimetatud käitumisviisist ja proovi seda kuu aega ning see muutubki harjumuseks. Nõnda saate te õnnelikumaks. Kui eksitegi vahel teelt, siis ära ole õnnetu. Vabanda oma kallima ees ja proovi uuesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles