Toitumisnõuandeid igas vanuses naistele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vanemaks saades toimub meie kehaga palju muutusi - nahk muutub elastsemaks, põlved nõrgemaks, juuksed hakkavad halliks minema. Põhimõtteliselt tuletab keha meile meelde, et me pole enam niivõrd tervislikud kui varemalt.

Paljud naised ei ole nõus leppima «väärika vananemisega» ja pöörduvad ilukirurgi poole. See on küll hea moodus, kuidas nooruslikum välja näha, aga kas sa ka tunned end siis nooremana? iDiva konsulteeris ekspertidega, et edastada toitumisnõuandeid erinevas vanuses naistele, et kõik võiksid oma keha ja vaimu nooruslikuna hoida.

30

Kolmekümneseks saamine on paljude naiste õudusunenägu. Naised muretsevad rohkem oma naha, juuste ja kehakaalu pärast. Selle vältimiseks pöörduvad paljud ekstreemsete dieetide poole, mis võivad aga kahjulikult mõjuda.

Kui tahad lisakilodest vabaneda, lisa oma menüüsse valke selle asemel, et asendada hommiku-, lõuna- ja õhtusöök vaid salatiga. Vähenda ja kontrolli ka alkoholi tarbimist. Pea meeles, et juurviljad on kasulikud, kuid need ei anna sulle kõiki toitaineid, mida keha vajab. Lisa menüüsse piima ja piimatooteid, et saada piisavalt kaltsiumi.

40

Neljakümnendad eluaastad on naiste jaoks emotsionaalselt keerulised. Menopausieelne periood tekitab stressi ja selleks, et seda vältida, tuleks tarbida rohkelt pähkleid ja apelsini, banaani, maasikaid. Lisa menüüsse rohkem juur- ja puuvilju, väldi ebatervislikke rasvu ja gaseeritud jooke.

50

Viiekümnendates on paljudel naistel probleeme artriidiga. Selleks, et artriidi poolt põhjustatud probleeme vältida, söö rohkem omega-3 rasvhappeid sisaldavaid toiduaineid nagu lõhe, kreeka pähklid. Lisaks sellele söö ka C-vitamiini sisaldavaid puuvilju.

Joo rohelist või musta teed. Tee taustauuringut ja uuri, millised toiduained võivad soodustada artriidi teket. Neid tasuks edaspidi vältida. Vähenda raua tarbimist ja veendu, et su menüüs oleks piisavalt kaltsiumiga toiduaineid, sest need muudavad luud tugevamaks.

60

Pärast kuuekümnendat eluaastat tuleks tarbida omega-3 rasvhappeid sisaldavaid toiduaineid. Soola tarbimist tuleks piirata. Menüüs peaks olema rohkelt värskeid juur- ja puuvilju, täisteratooteid, valke ja vähese rasvasisaldusega piimatooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles