Kolm uusaastalubadust neile, kes soovivad palgakõrgendust

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aastavahetusel uusi eesmärke paika pannes mõtlesid ehk sinagi, et oleks aeg ameti- ja palgakõrgenduseks.

Kujuta ette, et ronid mööda redelit üles. Selleks, et kõrgemale jõuda, pead alumisest astmest lahti laskma. See metafoor näitab hästi, kuidas peab tööl käituma, et edasi areneda. Kui tahad palka juurde küsida, tasub selleks aegsasti valmistuda, kirjutab Psychology Today.

Kindel jalgealune

Selleks, et turvaliselt üles ronida, pead olema kindel, et redel kõikuma ei löö. Tööl tähendab see seda, et pead oma rolli rohkem väärtustama. On neid, kes jahivad säärase kullipilguga vaid kõrgemat positsiooni, et unustavad olemasolevasse töösse piisavalt panustada. Edutamist selle tulemusel loota ei ole.  

Lase lahti

Astudes redelil sammu edasi, jääb sinust midagi maha. Kui sa pole valmis lahti laskma, ei saa sa ka edasi liikuda. Kas teed midagi samalaadset ka tööl - üritades kõigest väest edasi areneda ja vastutust juurde võtta, kulutad end samal ajal tühiseid ülesandeid lahendades, millega peaks tegelema keegi, kes on samm madalamal? Kui tahad kõrgemat kohta, siis ära võta endale kaela selliseid ülesandeid, millega peaks tegelema keegi teine. Seda isegi siis, kui sa väga neid ülesandeid naudid.

Püüa midagi kättesaamatut

Sa ei saa oma praeguselt kohalt kunagi edasi, kui sa pole valmis pingutama millegi nimel, mis tundub kättesaamatu. Leia võimalusi, kuidas oma tööle rohkem väärtust lisada. Kas saaksid teha oma tööd strateegilisemalt? Ehk leidub mingeid võimalusi, kuidas ülemuse õlul olevat koormat vähendada? Kus või kuidas oleks sul võimalik uusi ideid välja mõelda, et ettevõttele uuendusi pakkuda? Lisaraha ja paremat palka sulle juurde ei pakuta, kui sa pole valmis näitama, et suudad vastu pakkuda suuremat väärtust kui see, millega saad hakkama täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles