Lõpeta ettekäänete otsimine ja tee trenni!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Asi ei pruugi olla selles, et sa ei taha trenni teha. Mõnikord lihtsalt tundub, et sul pole võimalik trenni jaoks aega leida: töökohustused ja hirm jõusaali mineku ees võivad saada takistuseks ideaalse kehakaalu saavutamisel.

Järgnevalt on välja toodud kõige levinumad ettekäänded, mida trenni vältimiseks tuuakse ja nõuanded, kuidas endast võitu saada ja trenni jaoks motivatsiooni leida, kirjutab iVillage.

«Ma ei tunne end hästi»

See ettekääne ei vea kunagi alt. Sulle tundub, et su pea kergelt valutab või kõhus keerab ja mida rohkem sa sellele mõtled, seda halvemaks enesetunne läheb. Niiviisi ei saa ju trenni minna, parem jääda koju.

Mida teha? Kui tegemist on tõesti pideva väsimuse või peavaluga, siis pöördu arsti poole, et kindlaks teha, kas tegemist on kroonilise probleemiga, millele tuleks rohkem tähelepanu pöörata. Teisisõnu: ära lase sel end trennist eemale hoida, kui su probleem pole just nii tähtis, et pead sellega viivitamatult tegelema. Sageli võib ka nii juhtuda, et füüsiline aktiivsus aitab peavalust või ebamugavustundest hoopis lahti saada.

«Ma vihkan trenni»

Tunnistad ausalt, et ükski moodne trennirõivad, motiveeriv plakat ega trenniekspert ei suuda sind panna trenni armastama.

Mida teha? Kuigi sulle ei meeldi trenn, on füüsiline aktiivsus tervisele kasulik. Proovi näiteks liituda mõne rühmatreeninguga või tee mõned trennid eratreeneriga, kes aitaks sul leida harjutusi, mis sulle kõige paremini sobivad. Või proovi treenida mõne DVD või treeningvideo saatel üksinda kodus. Võimalusi on tohutult.

«Mul pole trenni jaoks aega, sest tööle minek ja töölt tulek võtavad palju aega»

Isegi, kui sul õnnestub hommikuti liiklusummikut vältida, võtab sul ikkagi palju aega, et tööle jõuda. Tööle sõitmine ja sealt tagasi tulek võtavad nii kaua aega, et sa lihtsalt ei leia aega trenni minemiseks.

Mida teha? Sul on ju ka lõunapaus, mida saad kasutada. Kui võimalik, mine lõuna ajal välja jalutama. Eksperdid soovitavad kõndida vähemalt 15 minutit, juba sellest on su tervisele kasu. Lisaks tasuks kontorihoones olles kasutada lifti asemel treppi ja kui pead kolleegile meili saatma, siis mine pigem ise tema juurde ja ütle, mida sa meilida tahtsid.

«Eelistan oma vaba aega veeta lastega, mitte jõusaalis»

Sul on pikad tööpäevad ja lapsed ootavad sind alati pikisilmi koju. Kui sul on vaba hetk, siis tahad nendega aega veeta, mitte jõusaalis higistada.

Mida teha? Ole lastega kodus ja tee samal ajal mõne DVD või Youtube'i video järgi trenni. Või pane lapsed riidesse ja mine nendega koos mänguväljakule. Emaks olemine ei välista trenni, sa pead lihtsalt trenni tegemisse loomingulisemalt suhtuma.

«Ma tüdinen kiiresti uutest asjadest»

Alguses oled trennist vaimustuses, kuid peagi kaob selle uudsus ja sa eelistad õhtuti diivanil telerit vaadata, kui trenni minna.

Mida teha? Keskendu sellele, miks sa trenni teha tahad (vähem stressi, parem tuju, parem uni, kaalukaotus, kõrgem enesehinnangu, parem tervis). Kui pead oma eesmärki silmas, siis on lihtsam endale kindlaks jääda ja alustatu lõpule viia. Miks sa eelmistel kordadel oled trennitegemise lõpetanud? Töö, stressi või tervise pärast? Pea meeles, et trenniga võib igal ajal uuesti alustada, sa ei pea ootama uue kuu või uue aasta algust.

«Ma ei näe kunagi trenni tehes soovitud tulemusi»

Ootad, et juba paari nädala möödudes saaksid peeglist imetleda oma trimmis käsi ja ilusat kõhtu, kuid kahjuks ei tule tulemused nii kiiresti, kui sa sooviks.

Mida teha? Kuigi eesmärgid on väga head, mõõda oma tulemusi muul moel ja keskendu rohkem tervisele. Su kaalunumber pole nii palju muutunud, kui sa ootasid, sest sa vabaned rasvast ja asemele tekib lihasmass. Mõõda näiteks kolesterooli taset, sel viisil näed, kuidas trenn su tervisele mõjub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles