Täiuslik profiilipilt, mis tagab edu tutvumisportaalis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selfie ehk pilt endast toob naisele tutvumisportaalis pulsspunkte, kuid koos sõbrannaga pildile jäämine mõjub jällegi kehvasti.
Selfie ehk pilt endast toob naisele tutvumisportaalis pulsspunkte, kuid koos sõbrannaga pildile jäämine mõjub jällegi kehvasti. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Aasta algus on interneti teel kaaslase leidmiseks kõige parem aeg. Jaanuari alguses on inimesed optimistlikud ja paljud on andnud endale lubaduse kaaslane leida. Näiteks välismaise tutvumisportaali match.com külastatus tõusis möödunud aastal samal ajal suisa 94 protsenti.

Portaal Zoosk uuris 4000 kasutaja näitel, milline peaks üks profiil olema, et see vastassugu ligi tõmbaks. Nende uuringu tulemustest on teistel palju õppida, kirjutab Daily Mail.

Näiteks selgus, et kõige parem pilt on selline, kus on näha inimene täisulatuses. Kusjuures naistel on soovitatav teha endast pilti siseruumis, sest see tõstab sõnumite saatmise tõenäosust 60 protsendi võrra. Mehed saavad aga 19 protsenti rohkem kirju, kui nende pilt on tehtud õues. Seejuures on ka oluline, kas pildi on teinud keegi teine või on see telefoni abil ise tehtud. Näiteks naistele tuleb ise tehtud pilt kasuks, meestele aga mitte.

«Minu kogemuse järgi on meeste puhul ise tehtud pilte kahesuguseid. See on kas kiiruga tehtud mõttetu foto, mis on rutakalt üles laetud (pole viitsitud pingutada), või on sellel palja ülakehaga mees, kes tahab iga hinna eest oma keha näidata ja manab näole õnnetu meesmodelli pilgu (liialt ülepingutatud),» kommenteeris reisiajakirjanik ja tutvumisportaalide kasutaja Sarah Gordon. «Parema meelega tahaksin ma pildil näha sõbralikult naeratavat meest koos sõpradega peol või reisil, kui kedagi, kes veedab ilmselgelt liiga palju aega oma magamistoa peegli ees,» lisas ta.

Mehed peavad aga naiste ise tehtud mobiilipilte vastuvõetavamaks. «Oleneb pildist,» avaldas arvamust tutvumisportaalide kasutaja Ken Adams. «Ise tehtud pilt annab minu meelest hästi aimu, kuidas inimene ennast näeb. Naiste puhul on see normaalne, sest paljud teevad nii ja kõik on sellega juba harjunud. Kui aga neid pilte on juba terve hunnik, võib see jätta väga iseka ja edeva mulje.»

Kui arvad, et oma lemmiklooma või parima sõbraga poseerimine võib anda sulle plusspunkte, siis eksid. Need faktorid vähendavad nii meeste kui naiste populaarsust tutvumisportaalis.

Kui pilt on paigas, tuleks üle kontrollida ka oma profiili sõnastus. Uuringu tegijad kinnitavad, et meeste puhul on kõige parem see, kui nad on üdini ausad, kuid naistel tasub esialgu jätta oma suhteminevik varjule ning rääkida nii endistest kavalerides kui lastest alles siis, kui saadakse mehega lähemalt tuttavaks.

Näiteks tuleb meestele kasuks, kui nende profiilis on mainitud, et nad on lahutatud või naisest lahku läinud. Lisapunkte toob ka laste äramärkimine. Naiste puhul mõjuvad aga need sõnad populaarsusele hoopis vastupidi, vähendades sissetulevate kirjade arvu.

Kõige rohkem meeldivad kasutajatele sellised tutvustused, mis on sõbralikud ja lühikesed, jäädes 100 kuni 200 sõna vahele. Rohkem kirjutatakse neile, kes mainivad oma profiilis, et on avatud ja enesekindlad.

Suuremat huvi tekitavad need kasutajad, kes on huvitatud kas muusikast, lugemisest või trennist. Veel parem - kõigest eelmainitust.

«See on eemaletõukav, kui mees on huvitatud ainult väljas käimisest ja joomisest. Mulle tundub, et nad tegelikult kirjutavad ainult seda, mis nad arvavad, et naistele meeldib. Mõni mees paneb paar kena pilti üles ja eeldab, et see teeb tema eest kogu töö ära. Tegelikult on hästi aru saada, kes otsib üheöösuhteid ja kes tahab püsisuhet,» arvas Lauren Keith, kes leidis oma kaaslase tutvumisportaalist.

Profiilis võib kasutada ka emotikone, aga nendega ei maksa liialdada. Lisaks on väga oluline roll korrektsel kirjapildil, sest vead ja lühendid mõjuvad eemalepeletavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles