Arstid hoiatavad: genitaalide disainimine tekitab väärarusaamu tavalisest välimusest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naiste arusaam sellest, milline bikiinipiirkond välja peaks nägema, on üha enam moondunud. Palju on neid, kes arvavad põhjuseta, et nad on ebanormaalsed.

Queenslandi Ülikooli uuring näitas, et naised, kes vaatavad pilte ja filme n-ö disainitud vagiinadest, peavad neid normaalseks ning usuvad seetõttu, et nende endi bikiinipiirkond on inetu, kirjutab Daily Mail.

Leviva väärarusaama peamisteks põhjustajateks on fototöötlus ja vahatamine. Lisaks ei tea paljud naised teadlaste sõnul seda, et inimesed ongi väga erinevad. Austraalia uurijate sõnul on alates 2001. aastast labiaplastika (häbememokkade iluoperatsiooni) teostamine viiekordistunud.

«Naiste suguelunditeilukirurgia tõus on murettekitav,» sõnas uuringu juht Claire Moran. «Tundub, et suguelundite normaalse välimuse kohta on tohutult väärarvamusi, mistõttu ma tahtsin seda teemat edasi uurida.»

Suuremalt jaolt tehakse labiaplastikat just kaunima välimuse nimel, mitte terviseprobleemide tõttu. Sel põhjusel soovisid teadlased teada, miks naised enda genitaalide välimuse pärast järjest suuremat muret tunnevad.

Uuringuga selgus, et kuna naised ei näe ega räägi omavahel sellest, millised on teiste naiste genitaalid, kujuneb nende arvamus ajakirjapiltide ja pornofilmide põhjal. Seal on aga fotod töödeldud ning näitlejad on vahatatud karvavabaks.

Uurijate sõnul ei pruugi noored naised teada, et suguelundid võivad välimuse poolest olla väga erinevad. «Reaalsus on see, et naiste genitaalid, nagu ka kõik teised kehaosad, on erinevad ja see ongi normaalne. Uuringu tulemused näitavad seda, et kui inimene puutub kokku vaid ühesuguse kujutisega millestki, siis hakkabki ta uskuma, et vaid see üks kujutis on normaalne,» lisas Moran.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles