Kolm supertoiduainet, mis tuleks uuel aastal menüüsse lisada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spinat
Spinat Foto: SCANPIX

Aasta hakkab lõppema ning muu hulgas vaatame tagasi toiduainetele, mis meid sel aastal kaunimaks muutsid ja mis tuleks menüüst välja jätta.

Yahoo! Shine toob välja aga kolm supertoiduainet, mis tuleks uuel aastal kindlasti oma menüüsse lisada.

Chia seemned

Chia seemneid on nii valgeid kui musti, mõlemat värvi seemnetes on ohtralt omega-3 rasvhappeid, kaltsiumi, valku, rauda ja kiudaineid. Vaid pool supilusikatäit chia seemneid mõjub organismile samamoodi kui umbes 150-grammine tükk lõhet.

Kinoa

Kinoad leidub nii valgena, punasena kui mustana. Kinoas on ühe tassitäie terade kohta umbes 8 grammi valke. Lisaks on kinoas kiudaineid, mis mõjuvad hästi seedimisele, südamele ja kehakaalule. Kinoa on ka hea raua, magneesiumi, kaltsiumi, kaaliumi ja tsingi allikas. Kinoa valmistamine ei võta kaua aega ja seda saab lisada nii salatisse kui magustoitu.

Tumedad lehtköögiviljad

Tumedad lehtköögiviljad on ühed parimad toitaineallikad. Neis on rikkalikult rauda, kaltsiumi, kaaliumi, K-, C- ja E-vitamiini. Tumedate lehtköögiviljade all peetakse silmas lehtkapsast ja spinatit, mis sisaldavad suures koguses luteiini, mis kaitseb nahka kahjulike UV-kiirte eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles