Kas juukseid tuleks lõigata märjana või kuivana?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mehed jalutavad juuksurisalongi, istuvad toolile ja lasevad juukseid lõigata - kuivalt. Ei mingit šampooni, palsamit ega peamassaaži. Ükski naine ei laseks oma juukseid ju kuivalt lõigata! Vale, laseks küll.

Paljud naised lasevad oma juukseid lõigata enne, kui juuksur neid peseb. Kas kuivade ja märgade juuste lõikamisel on vahet? Huff Post konsulteeris New Yorgi juuksuritega, et välja selgitada, kumb moodus on parem.

Kuivade juuste lõikamine võimaldab juuksuril soengukuju näha lõikamise ajal, ta ei pea juukseid föönitama, et näha, kuidas juuksed hoidma hakkavad.

Ühe juuksuri sõnul on see moodus tunduvalt lihtsam juuksuri jaoks, sest siis ei pea arvama, milline soeng lõpuks välja näeb. Kui lõigata märgi juukseid, siis näeb lõpptulemust alles pärast föönitamist.

Kuivade juuste lõikamist on võrreldud ka skulptuuride loomisega - sa kujundad ja lõikad ning lõpuks on sinu ees kõige kaunim kuju.

Kuivade juuste lõikamine näitab ka sulle endale, milline saab lõpptulemus olema.

Üllatused puuduvad. Sa saad täpselt jälgida, kuidas juuksed ühelt või teiselt küljelt hoidma hakkavad.

Kui kliendil on lokkis juuksed, siis kuivade juuste puhul saab täpselt aru, kuidas lokid hoidma hakkavad.

Kuivade juuste lõikamine on hea neile, kel on väga tihedad juuksed.

Kuivade juuste lõikamisel on võimalik lõigata tihedaid juukseid hõredamaks kohtadest, kus on juuksed liiga paksud ja lisada volüümi sinna, kus seda vaja on. Märgadel juustel pole volüümi, kuid kuivade juuste puhul on täpselt näha, kust võiks juukseid vähemaks võtta.

Kuivade juuste lõikamine kahjustab juukseid vähem ning tänu sellele ei pea nii sageli juuksuris käima.

Juuksed on elastsed, seega kui neid märjana lõigata, võib juukseotsi kahjustada. Kui juuksed on kuivad ja juuksur kasutab spetsiaalselt kuivlõikuse jaoks mõeldud kääre, on tulemus palju puhtam ning juukseotsad ei lõhene.

Kuivlõikus ei tähenda seda, et peaksid luksuslikust juuksepesust ja peamassaažist ilma jääma.

Välismaal pakuvad paljud ilusalongid klientidele võimalust juukseid pesta ja pead masseerida pärast lõikust. Ka Eestis on see võimalik, kui sa oma juuksurit sellest eelnevalt teavitad.

Kuivade juuste lõikamine võtab kauem aega... Ja võib olla kallim.

Kuivlõikuse puhul lõigatakse põhimõtteliselt juuksekarvu eraldi. Seega võtab see tehnika kauem aega. Ameerikas võib kuivlõikuse hinnaks paremates salongides olla 80-350 dollarit. Millest selline hind? See lõikus võtab kauem aega, kõik salongid ei paku seda teenust ja kuivlõikuse soeng püsib kauem ilusana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles