Kaja Kallas: olen parem ema, kui suudan end teostada ka tööalaselt

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Toomas Tatar / Postimees

Reformierakonna saadik, majanduskomisjoni esinaine ja riigikogu liige Kaja Kallas (37) oli Eestis esimene riigikogulane, kes jäi lapsehoolduspuhkusele. Ehkki Kaja nautis lapsega kodus oldud aega, tundis ta valijate «alt vedamise» pärast süümepiinu ja otsustas pärast seitset kuud kodus oldud aega riigikokku naasta, kirjutab Anne&Stiil.

«Kõigile ei saa nagunii meeldida – tuleb teha seda, mis tundub südamele õige. Ma sain sõimata, et jäin rasedaks; siis sain sõimata, et käisin sünnitamiseni tööl. Edasi pandi pahaks, et jäin lapsega koju, ja lõpuks ka seda, et nii ruttu tööle tagasi tulin,» meenutas poliitik.

Tagantjärele on ta rahul, et just siis tööle tagasi läks. «Kui sa oled 35 aastat olnud keegi, tööd teinud ja õppinud, ja äkki sul on ainult laps ja sa ei saa midagi teha väljaspool kodu, siis hakkab see mõjuma enesetundele ja enesekindlusele. Mina isiklikult tunnen, et olen parem ema, kui suudan end teostada ka tööalaselt,» tõdeb Kaja. «Siis on mul koju tulles ka jaksu kaheaastase teemapüstitusi rahulikult võtta.»

Töö- ja pereelu ühitamine pole aga alati lihtne ja Kaja sõnul on ta elukaaslane Taavi Veskimägi pisut konservatiivsemate vaadetega. «Aga tundub, et ta on siiski aru saanud, et ma olen see, kes ma olen, ja kui mult võtta töö ning muud ühiskondlikud rollid, siis ma närtsin. Ja seda ta ju tegelikult ei taha.»

Loe pikemalt Kaja Kallasest Anne&Stiili jaanuarinumbrist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles