Viis kasulikku köögivilja, mida talvel süüa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kardad, et talveperioodil võib su kehakaal liiga palju kasvada? Kui nii, siis tasuks oma menüüsse rohkem köögivilju lisada. Arstide sõnul aitab köögi- ja juurviljade söömine hoida keha heas vormis ja mõjub tervisele hästi.

Milliseid köögivilju tasuks talvel poelettidelt otsida? Genius Beauty toob esile viis tervislikku köögivilja.

Artišokk

Arstide hinnangul on artišokk talvel kõige parim valik. See on võimeline kolesterooli taset alandama, tänu millele mõjub artišoki söömine eriti hästi vanuritele ja ka neile, kes soovivad kaalu kaotada. Talvel on artišokk üheks parimaks A- ja C-vitamiini allikaks. Nendest on ka lihtne süüa valmistada.

Lillkapsas

Kui artišokki võib olla keeruline meie poodidest leida, siis lillkapsast on igas toidupoes. Lillkapsas sobib hästi erinevate lihadega, seda saab lisada suppidesse ja salatitesse. Lillkapsas on tuntud ka selle poolest, et see aitab vähktõbesid ennetada.

Redis

Redises on suures koguses C-vitamiini ja arstide sõnul on redis üks parimaid köögivilju, mida talveperioodil süüa.

Rabarber

Kuigi rabarberit on talvel raskem leida, mõjub see hästi seedimisele, tugevdab immuunsussüsteemi ja mõjub hästi südame-veresoonkonnale. Rabarber aitab ennetada südamehaiguste teket.

Brokoli, seller, porgand

Kõik kolm on väga kasulikud, neid on lihtne toitudes kasutada ja nende hinnad on kõigile taskukohased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles