Kümme müüti lahkuminekute kohta kummutatud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enne, kui lähed filmidest ajendatult poest alkoholi ja jäätist ostma, et oma purunenud suhet leinata, siis loe, millised müüdid lahkuminekute kohta ei vasta tõele.

Müüt: pärast lahkuminekut kulub partnerist ülesaamiseks sama kaua aega kui teie suhe kestis

Meie aju vajab kõigi asjade puhul kindlaid kuupäevi, eriti kui oleme just kellestki lahku läinud ja ootame kannatamatult, et see piin üle läheks. Kuid südamevalust ülesaamiseks pole kindlat tähtaega. See võib minna kiiremini, kui oskasid aimata, kuid see võib ka aastaid aega võtta, kirjutab Yahoo! Shine.

Müüt: mida pikem suhe, seda rohkem on sul õigus kurvastada

Üks naine on kaks kuud suhtes ja siis jätab mees ta maha. Teine naine käib aastaid vahelduva eduga ühe ja sama mehega väljas, kuid siis otsustab mees suhte lõpetada. Kumn naine tohib lahkumineku üle kurvem olla? Õige vastus: mõlemad.

Müüt: leia kiirelt mees, kes aitab sul eelmist partnerit unustada

Kuigi pooleldi tundmatu partneriga vahekorras olemine võib olla imeline, kui see on su enda vaba valik, ei tohiks seda teha siiski selleks, et eelmisest partnerist üle saada. See võib enesetunde veelgi halvemaks muuta ja tegelikult oled sa ju veel eelmises suhtes kinni.

Müüt: parim moodus lahkuminekust ülesaamiseks on süüa palju jäätist ja juua palju alkoholi

Kuna romantilistes filmides paistab alkoholi ja jäätise segu südamevalule leevendust toovat, siis usume, et see toimib ka reaalses elus. Kuid alkohol ja jäätis on siis tunduvalt paremad ja nauditavamad, kui sa tarbid neid õnnelikumal ajal.

Müüt: kui teid on kutsutud mehega ühele peole, löö end üles ja ignoreeri teda

Arvad, et kui väldid oma tegelikke tundeid ja jätad mehele mulje, et sinuga on kõik korras, tunned end paremini? Kindlasti mitte. Kõige mõistlikum oleks käituda normaalselt, vahetada mehega paar sõna ja mitte olla liialt ülbe või üleolev.

Müüt: kui mahajäetu käib pidevalt peale, siis annab mahajätja lõpuks alla

Reaalses elus on «romantilise pealekäimine» sama, mis «jälitamine», seega ära arva, et keegi sellist käitumist soosib. Ühepoolne, lakkamatu sõnumite saatmine on tüütu ja hirmutav, kellegi maja ees seismine lihtsalt rumal. Ja hirmutav.

Müüt: peaksite sotsiaalvõrgustikes endiselt sõpradeks jääma, sest see näitab mehele, et sa võtad asja rahulikult

Kui jääte pärast lahkuminekut näiteks Facebookis endiselt sõpradeks, siis see on pidevalt nagu vana haava nokkimine. Pole võimalik, et sa «võtad asja rahulikult», kui näed, et mees on lisanud pildi, kus ta on mõne teise naisega koos. Kui sa võtad ta oma sõbranimekirjast maha, siis tõenäoliselt ei pane mees seda tähelegi.

Müüt: ühel hetkel saavad asjad lõplikult läbi

Saavad küll, aga ära oota, et lõpp on ilus ja mees ütleb sulle hüvastijätuks mõned sõnad, mis aitavad sul lõplikult temast üle saada. Parem ärge üldse suhelge mõnda aega pärast lahkuminekut, andke teineteisele aega asju seedida.

Müüt: sellest rääkimine muudab asja lihtsamaks

Alguses ei ole lihtne lahkuminekust rääkida. Sa ei ole veel valmis asju oma peas parandama, vaid analüüsid üha uuesti teie viimast tüli ja mõtled, mis läks valesti. Pealegi ei jaksa su sõbrannad pidevalt kuulata seda nutulaulu, seega säästa kõiki ja räägi teistest asjadest.

Müüt: kui sa jätad mehe nüüd ja kohe maha, siis järgmine naine saab temast parema versiooni

On ekslik arvata, et mees oleks nõus ühe või teise naise pärast end muutma. Ole realist ja lepi sellega, et muutused ei toimu üleöö ja üldiselt mitte sellises mahus, nagu naistele meeldiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles