Kümme lihtsat viisi, kuidas vallalisena pühad üle elada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Talvepühasid peaks nautima koos perega. Vähemalt nõnda võib eeldada, kui vaadata jõulufilme ja silmata jõuluteemalisi reklaame. Tundub, et pühade ajal saab õnnelik olla vaid suure laua taga koos perega õhtusööki nautides või kallimaga kamina ees kudrutades.

Pühade üksi veetmisel võib olla väga erinevaid põhjuseid. Võib-olla oled sugulastest olude sunnil kaugel. Võib-olla pole sul praegu kallimat, kellega õrnusi jagada. See ei tähenda, et peaksid nukrutsema. Pühadeaega saab suurepäraselt nautida ka lähedasteta, kirjutab Huffington Post.

  1. Korralda üksikute pidu. Suure tõenäosusega pole sa tutvusringkonnas ainus, kes on pühade ajal üksi. Uuri, mida teevad su töökaaslased, klassikaaslased, sõbrad ja naabrid. Aja kamp kokku korralda mõnus koosviibimine.
  2. Mine vabatahtlikuks. Pühade ajal leidub kindlasti võimalusi, kuidas saad teisi aidata.
  3. Sõida puhkusele. Kui saad seda endale lubada, siis mine reisile. Võid nautida reisi sooja randa või lõõgastavat päeva spaas. Lase end poputada, et tekiks kodusem tunne.
  4. Õpi või proovi midagi uut. Kasuta vabu päevi selleks, et tegeleda asjadega, mida sa oled alati tahtnud proovida, kuid milleks pole aega leidnud. On sul lugemise ootel häid raamatuid või tahaksid midagi meisterdada? Võib-olla oled korduvalt mõelnud, et tahaks blogi pidada või õppida, kuidas ehteid valmistada. Nüüd on parajalt aega, et need mõtted teoks teha.
  5. Tee ise kingitusi ja saada neid kaugel elavatele sugulastele. Kui igatsed oma pere järele, siis meisterda neile midagi huvitavat. Nõnda veedad põnevalt aega ja leevendad igatsust.
  6. Filmimaraton. Vaba aeg ei pea alati kulutama aktiivsetele tegevustele. Mõnikord on mõnus jalad seinale visata ja nautida selliseid filme, mille peale oleks muidu patt aega raisata. Heade filmide nautimine annab sulle ka jutuainet, kui tagasi tööle lähed.
  7. Varajane kevadkoristus. Sageli piisab enesetunde tõstmiseks sellest, kui ümbrus on korras ja puhas. Pühade ajal on võimalus teha selliseid kodutöid, mida oled pidevalt edasi lükanud. Nihuta mööblit, vaheta kardinaid ja tee selliseid töid, mida tavaliselt teed alles kevadel.
  8. Naudi kokkamist. Küpsetamine võib olla väga põnev ja seda võib vabalt nautida ka üksi olles. See, et sa üksi oled, ei tähenda, et peaksid pühaderoogadest loobuma.
  9. Helista neile, kes on sulle tähtsad. Kes iganes on need inimesed, kellega sa tegelikult koos tahaksid olla, väärivad pühade ajal üht telefonivestlust. Sõnumitest ja kirjadest ei piisa, et suhteid hoida.
  10. Tee tööd. Kui sa tõesti kardad pühi üksi veeta, kasuta võimalust lisa teenimiseks ja tee pühade ajal tööd. Nõnda möödub aeg kiiremini ja teenid lisaraha, lisaks annad ehk seeläbi mõnele pereinimesele võimaluse jõulude ajal lastega koos olla.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles