Brasiillannal oli fantoomrasedus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiillannal oli fantoomrasedus
Brasiillannal oli fantoomrasedus Foto: SCANPIX

Brasiilias Cabo Frios tegid arstid enda arvates rasedale ja sünnitavale naisele keisrilõike, kuid paljastus, et naine ei oodanud last.

37-aastane naine saabus haiglasse suurtes valudes ja selle tõttu arvati, et ta on sünnitamas, edastab Daily Mail.

Naisel oli suur kõht ning arvati, et ta rasedus on jõudnud 41. rasedusnädalani.

Kui arstid ei leidnud lapse südamelööke langetati otsus teha keisrilõige.

«Selle naise rasedus oli läinud üle tähtaja. Kuna arstid ei leidnud lapse kohta elumärki, langetati otsus lõigata,» sõnas haigla juht Rosalice Almeida.

Arstide jaoks oli suur šokk, kui nad ei leidnud last.

Abikaasa sõnul oli see aasta jooksul naise teine rasedus. Möödunud aastal oli see naine samuti rase, kuid sõnas mehele, et ta kaotas haiglas lapse. Siis ei olnud tal lapse surmatunnistust ette näidata.

Arstide sõnul oli sel naisel kaks korda fantoomrasedus. Tegemist on psüühikahäirega, mille puhul naise organism hakkab tootma hormoone, mis tekitavad välised rasedustunnused – menstruatsiooni ärajäämise, rindade suurenemise, oksendamise, kaalutõusu ja kõhu kasvamise.

Seda võib esineda naistel, kellel on psüühikahäireid, varasemaid lapsekaotusi või rasestumisprobleeme.

Fantoomrasedusega naine saadeti psühhiaatrilisse kontrolli.

Brasiilias on ka varem selliseid juhtumeid ette tulnud. Viimati aasta tagasi, mil 19-aastane Layane Santos teatas haiglas, et ta on 38. nädalat rase. Uurimine aga näitas, et tegemist oli fantoomrasedusega.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles