Kuidas teenis Janne Klooren oma esimese palga?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janne Klooren
Janne Klooren Foto: Viktor Burkivski

Janne Klooren on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli rõivatootmise eriala, töötanud Baltikas Montoni aksessuaaride sisseostjana ning tänaseks juhib ta Stiilikanalit. Lisaks on Janne näol tegu armastava kahe lapse emaga, kelle elutempo on halastamatult kiire. Buduaar uuris tööka naise käest, kuidas teenis ta oma esimese taskuraha.

Janne meenutab, et taskuraha sai vanematelt küsitud küll. «Nooruses kulutasin tüüpiliste lasterõõmude peale: kommid, jäätis, mänguasjad, aga ka muusikakassetid. Teismelise eas tõusid fookusse rõivad.»

Oma esimese palga teenis Janne aga näpud mullas. «Minu mäletamist mööda esimese palga teenisin maal peenraid rohides, olin siis umbes kaheksa-aastane ja kulutasin selle ikka maiustuste peale. Hilisem palk, kui olin juba neliteist, tuli modellitööst ja selle eest soetasin endale mõned popid hilbud.»

Janne tunnistab, et nende peres jagati taskuraha lahkelt. «Aga ma usun, et ei kasutanud nende lahkust ära ja seetõttu oli olukord balansis kõigi jaoks.»

Teismelisena ei kogunud Janne aga enam raha ainult riiete jaoks vaid hoopis kassettide tarbeks. «Mäletan, et mingi hetk kogusime oma lapsepõlvesõpradega raha kassettide jaoks - Roxette rokkis täiega ja omada erinevaid kassette oli väga populaarne. Neid kassette müüdi kino Kosmose lähedal putkas, mis aastaid hiljem asendati R-kioskiga ning mida aprillirahutuste ajal rüüstati. Tänasel digiajastul kõlab see väga naljakalt, aga meil oli lausa rituaal osta igal nädalal üks kassett ja siis teha sellest koopiaid sõpradele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles