Sten Sang: miks peavad naised mehi muutma?

Sten Sang
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Sang
Sten Sang Foto: Erakogu

Mehed jäävad naisega rahule just sellisena, nagu õrnem pool suhte algul end ilmutas. Naistemaailmas käib aga pidev mehe täiustamise ja parandamise trall viimse hetkeni. Miks nad ei lase meil olla sellistena nagu meile meeldib?

Ma ei saa ka pärast ligi kolmekümmend aastat Maa peal elanuna aru, miks ei sobi mees originaalpakendis? Täiesti raudkindlalt peab vabanema tema hobidest, sõpradest ning naise arvates halbadest harjumustest. Mõned ettevõtlikumad eevatütred võtavad oma missioonina alkoholilembesest mehest musterpereisa vormimise ja valamise. Naise pisaratel ei paista aga lõppu, kui koolitatav helladest vihjetest ning suunamisest midagi ei arva. Selle asemel jätkub lõbus elu semudega ning naine võib omale uue koolitusprogrammis osaleja välja valida.

Üks mu naise sõbranna tunnistas avameelselt, et plaanis uue meestuttava soengut kardinaalselt muuta. Nad ei olnud omavahel isegi reaalelus kohtunudki veel. Ainuüksi fotode põhjal oli moedisaineri rolli astunud naine asunud mehe maailma muutma. Ilmselgelt ei huvitanud teda, et ka mehel endal on välimusest juhuslikult oma nägemus ning arvamus. Siinkohal võib selle naise puhul tajuda lausa haiglast ning brutaalset soovi võtta suhte teiselt poolelt tema isikupära ning asendada selle talle meeldivaga. Tavaliselt kipuvad seda käitumist harrastavad naised varem või hiljem oma mehes siiski pettuma, kuna ta ei ole selline nagu suhte alguses.

No ega see vaene mees ei saagi enam samasugune olla, kui naine on asunud tema eest valikuid langetama. Üldjuhul näitab naispool oma tahtmise saamisel üles erakordset näitlejameisterlikkust. Käiku lähevad komplimendid, kui kena mees ikka uue soengu ning naise valitud riietega välja näeks. Kui palju tõuseks mehe elukvaliteet, kui ta loobuks õllest ning labastest sõpradest. Mis aga ootab meest ees pärast kõige naise soovitu täitmist? Teda ootab siiski ees üks rahulolematu elukaaslane. Naine, kes ei saa aru, miks mehe silmad enam ei sära ning miks ta naisest võimalikult kaugele end hoida tahab.

Ka mina olen läbi aastate saanud erinevatelt elukaaslastelt näpunäiteid juuksekarvade pikkuse, halva muusikamaitse ning isegi lahja hommikukohvi joomise kohta. Kuidagi imelik ning ebameeldiv on pidevalt aru anda ning riielda saada oma eelistuste ning meeldivate harjumuste tõttu.

Vanuse lisandudes koguneb erinevaid armsaks saanud tavasid ning tegevusi inimesele aina juurde. Ilmselt peitub siin peamine põhjus, miks pikalt omapäi elajad ei suuda paarisuhtega ladusalt harjuda.

Nimetagem neid üksiku elu nautlejaid rahvakeeli vanatüdrukuteks ja -poisteks. Need inimesed on saanud oma elus teha väga pikka aega ainuisikuliseid valikuid. Kindlasti soovisid need üksikud ühiskonnas survel mingi hetk väga tugevalt suhtesse kuulumist. Ühel päeval aga lõid nad käega, kuna ideaali nad ei saanud ning kellegi teise pilli järgi ei olnud ka nõus tantsima.

Leian, et mida rohkeim eluaastaid ning üksiolemise aega on mehel kogunenud, seda raskemalt kulgeb naisel selle mehe painutamine oma soovi kohaselt. Jätkuvalt jääb õhku rippuma küsimus - mille pärast üldse on vaja teist inimest jõu ja nõuga väänama ning muutma hakata?

Kui mees juba esmakohtumisel või fotodel häiris, ei aita mingi uus soeng ning harjumuste ja iseloomu ümber kasvatamine. Kallid naised - tunnistage endale ausalt, et see mees ei sobi teile. Andke talle võimalus leida see naine, kes ei hakka mehest midagi muud üles ehitama. Tänu sellele jääb palju mõttetuid tülisid ning raisatud suhteid olemata. Lisaboonusena säästate enda närve ning halbade harjumustega mehe omasid ka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles