Kohenduskuur juustele

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Ka juukseid võiks jõuluvana külaskäiguks kergelt kohendada või soengusse sättida. Meestele, kes praegust moejoont järgida tahavad, soovitab juuksur Margit Merirand-Sarapuu seitlit ja pikemat tukka, naiste soengutrendides annavad tooni 50ndad.

Trende ringleb soengumoes palju, juhatab juuksur Margit Merirand-Sarapuu omanimelises salongis sisse põgusa ekskursi peohooaja juuksemoodi.

Kui sealt aga noppida esile mõned tugevamad suunad, siis meeste soengutes on rõhk ees: «Lõikus rõhub seitlile ja pikale tukale, mis kammitakse ühele küljele või üle pea,» kirjeldab juuksur. Et tukk hoiaks paremini, on selle lõikusjoon natuke viltu, küljed ja kuklaosa jäetakse pigem lühemaks, rantki kuulub kuklal asja juurde. Mis eriti hea – säärane pika tuka soeng sobib ideaalselt ka soliidsemale mehele.

Kuid mõistagi on sellestki lõikusest julgemaid, peaaegu asümmeetrilisi variante, kus üks külg pöetakse peaaegu nulli ja teisele poole jäetakse pikk tukk. Seejuures ei maksa peo puhul peljata nii leebema kui ka julgema tuka sättimisel appi võtta geele ja lakke, mis aitavad juuksed soengusse kinnitada.

Moepildist pole juuksuri sõnul kadunud ka nn lühike rootsi poisi tukk, mis aetakse geeli-lakiga lõbusalt püsti. Ja näiteks noorema seltskonna seas teevad ilma pead, kus küljed pöetakse paljaks ja pea keskjoonel jookseb otsmikust kaelani lai juukseriba.

Naiste juukseseadeteski ei puudu tugev seitel, mis ehib lahtisi ja ka rangesse krunni või hobusesabasse seotud juukseid.

Samuti on naiste soengumoes tugevalt näha patse, 60ndate vaimus tupeerimist ja 50ndate mõjutusi, näiteks juuste eest ja külgedelt üles keeramist. «Selleks ei pea ilmtingimata juuksuritoolis istuma. Salkude üles rullimisega saavad osavamad ka ise kodus edukalt hakkama,» lisab juuksur. Eest ja külgedelt üles keeratud juuksed võib jätta tagant lahti, panna krunni või punuda patsi, samuti ehtida peosaali tarvis juuksenõeltega – täpselt nii nagu fantaasia ja juuste pikkus lubavad. See soeng sobib ühtviisi hästi pikkadele ja lühematele juustele, nii teksade kui ka peokleidi juurde.

Samamoodi passib argipäeva või pidusaali ka pealaelt kuklani tupeeritud pungilik soeng. Sedasama julgemat pidusoengut lugejaile demonstreerides pakub Margit Merirand-Sarapuu välja, et lühemate juuste ja poisipeaga võib küljed geeliga taha siledaks lükata, pikkadega aga sõlmida küljeossa kalasabapatsi. Kas jätta ülejäänud osa juustest tagant lahti või kinnitada hobusesabasse, on juba maitse asi.

«Igatahes üks on kindel: peosoengud on vabad, lihtsad ja kiirelt tehtavad, ei mingit tundidepikkust lokitamist ega jäigaks kititud vorme,» sõnab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles