Vaata, millega seisavad Egiptuse naised iga päev silmitsi

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube / UN Women

«Iga päev puutub ta kokku alanduse, vihaga, ta elab hirmus ja kogeb vägivalda... pane end tema asemele, mitte ära ürita teda süüdistada.» Selliste sõnadega lõpeb seksuaalse ahistamise teadlikkuse tõstmise video, mis keskendub sellele, millega peavad Egiptuses elavad naised igapäevaselt kokku puutuma.

Video on loodud ÜRO soolise võrdõiguslikkuse ja naiste õiguste edendamise agentuuri (UN Women) poolt ja selle eesmärgiks on näidata, milliste asjadega seisavad Egiptuse naised silmitsi, kui nad üritavad oma igapäevaseid tegemisi teha, kirjutab Huff Post.

Kuigi seksuaalne ahistamine pole midagi uut, tõusis see Egiptuses taas päevakorrale 2011. aastal, kui mehed hakkasid grupiviisiliselt ründama naisi, kes parajasti Egiptuse pealinnas Kairos Tahriri väljakul protestisid.

Hiljuti avaldatud uuringust selgus, et Egiptus on Araabiamaadest kõige hullem elupaik naistele ja ÜRO andmetel on 99,3 protsenti Egiptuse naistest ja tüdrukutest kokku puutunud seksuaalse ahistamisega vähemalt korra oma elus.

«Kui me üritame kellelegi kurta, kas oma sõpradele või sugulastele, aga eriti võimuesindajatele, siis öeldakse, et me oleme ise süüdi, kuna riietume, käitume või kõnnime väljakutsuvalt,» rääkis May Iskander, Kairo ülikooli tudeng ja kirglik naiste õiguste eest võitleja. «Tegelikult puutuvad seksuaalse ahistamisega kokku ka need naised, kes on pealaest jalatallani kaetud.»

Hoolimata sellest, et antud video keskendub olukorrale Egiptuses, toimuvad taolised asjad ka teistes riikides ja kahjuks tihemini, kui tahaksime seda tunnistada.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles