Abielu pärast esimest ja pärast kümmet aastat – millised on erinevused?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Üle kümne aasta koos olnud paaridelt uuritakse sageli, kas nad ei igatse taga mesinädalaid või abielu algusaastaid. Levinud on ka selline nali, et pärast paariaastast abielu ei taha partnerid enam teineteist pidevalt suudelda ja unistavad hetkedest, mil nad saavad üksi magada, ilma teki pärast kaklemata.

Muidugi muutub abielu aastate jooksul. Kui oled kümme aastat abielus olnud, siis ei juhtu sageli, et tellite koju pitsat, sööte seda telekatoas diivanil, vaatate telerist halbu saateid ja amelete reklaamipauside ajal. Millised on aga suurimad erinevused abielus, mis on kestnud aasta ja abielus, mis on juba kümme aastat vastu pidanud? The Stir toob mõned näited.

Pesemata nõud

Abielu pärast esimest aastat: kui mees unustab nõud pesemata, arvab naine, et nüüd oleks paras aeg mehega koos maha istuda ja sellest tõsiselt rääkida.

Abielu pärast kümmet aastat: kui mees unustab nõud pesemata, hingad sügavalt sisse ja tuletad endale meelde, et ta viis prügi välja, pani lapsed magama, vahetas voodipesud ära ja käis poes. Nii et kõik on korras, asi pole kaklust väärt.

Väljas käimine

Abielu pärast esimest aastat: sõbrannad kutsuvad sind nendega koos välja, kuid sina keeldud. Eelistad pigem mehega diivanil kaisutada.

Abielu pärast kümmet aastat: kui keegi kutsuks sind endaga välja - ja seda juhtub harva -, siis oled valmis kõigeks, et välja minna.

Seks

Abielu pärast esimest aastat: sa pole kindel, mida sa abikaasal võiksid teha lasta, seega seks - kuigi te teete seda sageli - ei pruugi veel kõige meelepärasem olla.

Abielu pärast kümmet aastat: teate üksteise kehasid läbi ja lõhki, olete mänginud erinevaid mänge ja seksinud erinevates asendites. Seks on mugavam ja palju-palju parem.

Tülitsemine

Abielu pärast esimest aastat: kaklete iga pisiasja pärast alates sellest, kes peaks poes arve maksma kuni mida üldse poest osta.

Abielu pärast kümmet aastat: vaidlused on tõsisemad ja probleemid palju sügavamad. Ent te teate paremini, kuidas leppida ja suhtlemist parandada.

Aeg

Abielu pärast esimest aastat: sulle tundub, et sul on veel terve igavik aega ja see hirmutab sind mõnikord.

Abielu pärast kümmet aastat: sulle tundub, et sul pole piisavalt aega ja see hirmutab sind ning muudab sind kurvaks.

Teineteise tundmine

Abielu pärast esimest aastat: võib-olla olite enne abiellumist pikalt koos, kuid nüüd on suhe uue nimetuse saanud ja see muudab nii mõndagi. Te pole koos veel kõike kogenud.

Abielu pärast kümmet aastat: olete koos olnud nii heas kui halvas - haigused, sugulaste surmad, suured tülid, suured leppimised. Usaldate teineteist täielikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles