Eestlanna tehtud uuring tõestas, et õnnelikus suhtes olev naine ei muretse kehakaalu pärast

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Armastus tähendab seda... et sa ei muretse oma kehakaalu pärast! Uus uuring tegi kindlaks, et õnnelikus suhtes olevad naised ei tunne muret selle üle, kui palju nad parajasti kaaluvad. Isegi need naised, kes olid ülekaalulised, ütlesid, et on oma välimusega rahul.

Sabina Vatter Tallinna Ülikoolist viis läbi uuringu, mille käigus selgus, et naise suhtumine oma figuuri sõltub pigem sellest, kui rahul ta oma eluga on, kui sellest, mis numbrit näitab kaal, kui ta sellele astub.

Uuringus osales 256 naist vanuses 20-45. Umbes kaks kolmandikku naistest elas koos elukaaslasega ja ülejäänud olid abielus.

Naistel paluti vastata küsimustele, mis puudutasid nende armusuhteid, kaasa arvatud näiteks sellele, kui rahulolevad olid nad emotsionaalselt, seksuaalselt ja intellektuaalselt ning kui palju ühiseid huvisid neil oma elukaaslase või abikaasaga on.

Uuriti ka seda, kas naised on oma kehakaaluga rahul ja mis oleks nende ideaalkaal.

Vastused paljastasid, et õnnelikus suhtes olevad naised olid oma kehakaaluga rahul - isegi siis, kui nende praegune kehakaal polnud nende ideaalkaal. Neil naistel oli ka kõrgem enesehinnang.

Sabina Vatter selgitas: «Uuringu tulemused näitavad, et meie rahulolu oma kehakuju, suuruse ja kaaluga on rohkem seotud sellega, kui õnnelikud me oleme olulistes eluvaldkondades, nagu armusuhetes, kui sellega, millist numbrit parajasti kaal näitab.»

Vatter, kes viis antud uuringu läbi oma magistrikraadi kaitsmise jaoks, sõnas, et naised, kes on õnnelikus suhtes, ei pruugi lihtsalt nii suurt tähelepanu oma kehakaalule pöörata. Ent need, kes ei ole niivõrd heas suhtes, võivad tunda partneri survet oma keha muuta.

«Naised ei peaks oma kehakaalu pärast muretsema. Naine on palju enamat kui vaid tema kehakaal. Kõige olulisem on tervislikult toituda ja regulaarselt trenni teha. Treening tõstab enesekindlust, sest naine tajub, et teeb oma kehale head,» rääkis Vatter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles