Ehmatav tõde: esimesed hallid kiharad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kate Middleton
Kate Middleton Foto: AP/Scanpix

Novembri alguses astus Kate Middleton avalikkuse ette näidates julgelt oma halliks tõmbuvaid juukseid. Üldsust pani see imestama, sest krahvinna on kõigest 31-aastane. Tegelikult pole see ju miski ime, palju on neid, kes võivad oma peast leida esimesi hõbedasi kiharaid juba enne 30ndat eluaastat.

Los Angelesest pärit tippjuuksur Erick Orellana soovitab naistel juuste vananemisesse maru rahulikult suhtuda. «Mul on olnud kliente, kel on hallid juuksed peas juba 20-aastaselt,» märkis ta Fox Newsi ajakirjas. «Kohe kindlasti ei tähenda see, et sa oled vana.»

Hoidu kitkumistest

Kui silmad peas esimest halli karva, võib tekkida kiusatus see lihtsalt välja tõmmata. Ära tee seda! See muidugi ei tähenda, et kitkumise tagajärjel tekiks kohe kümme uut halli karva, kuid selle asemele kasvab uus, lühem ja jäigem karv, mis hakkab soengust välja turritama. Lisaks võib juuste väljakitkumise tagajärjeks olla juuste hõrenemine.

Veel kord – rahune

«Mida tõsisemalt sa halliks minemist võtad, seda hallimaks lähedki, sest hakkad iga kord oma peegelpilti nähes vaid uusi halle juukseid otsima. Lisaks lähevad juuksed kiiremini halliks, kui oled stressis,» selgitas Beverly Hillsi stilist Nelson Chan. Las juuksur annab sulle head nõu, kuidas sättida juukseid siis, kui järgmise värvimiskorrani on veel aega ja hallid juured hakkavad silma. Sellisel puhul võib abi olla väga kohevast soengust.

Hakka toonima

Kui tegu on alles paari esimese halli karvaga, pole mingit põhjust kogu pea püsivärviga teist tooni värvida. Selle asemel on soovitatav kasutada poolpüsivärvi, mis teeb oma värvi kirkamaks ja sobitub paremini sinu loomuliku juuksevärviga. Heledate juuste puhul võib proovida triibutamist. Nõnda väldid liigset juuste kahjustamist.

Proovi lokke

Kui tavaliselt on su juuksed sirged, tasub proovida muutust, mis varjab ka halle juuksejuuri. Lokke võid teha koolutaja või rullidega, et tekstuuri muuta. Kui juuksed on liikuvamad ja vetruvad, viib see tähelepanu juurtelt mujale. Lihtsalt sirgete juuste puhul hakkab hall seitel kergemini silma.

Lase olla

Kui sul on vähegi julgust ja enesekindlust, ei ole selles midagi imelikku, kui sa ei püüagi oma hõbedasi juukseid varjata. Hallid karvad on enamasti jämedamad kui ülejäänud juuksed, seega tasub neid ühtlustamise nimel juuksehooldusvahenditega siluda. Abi võib olla kergest juukselakist või silendavast kreemist, mil on ka juukseid niisutav toime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles