Kätlin Valdmets: tarkus on arusaam sellest, kui vähe me tegelikult teame

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätlin Valdmets
Kätlin Valdmets Foto: TV3

Miss Estonia 2012 Kätlin Valdmets (24), kes juba pikemat aega naudib elu hostess’ina päikeselises Hispaanias, usub, et elus ei juhtu asjad iseenesest. Saatus, karma ja ütlus, et kõik, mis teistele teed, tuleb alati ringiga tagasi, kirjutab Buduaar.

Karmasse Kätlin ei usu. «Usun hoopis seda, et kui oled maailma vastu hea, saad ka ise õnnistuste osaliseks, ja kui teed halba ja tehtut ei kahetse, siis saad ka vastava «palga». Usun andestusse ja andeks andmisesse, aga mitte karma võlga. Arvan, et mõiste karma on paljudele inimestele ettekääne ja õigustus, miks neil halvasti läheb, või miks ollakse haiged, sest siis on seda kergem kannatada. Tegelikult on see ju meie endi patu vili, aga see on juba seotud usundite küsimusega, kuna mina usun ainujumalasse ja kristlusesse, on minu mõtted sellised,» tunnistab Kätlin.

Sõna saatus on Kätlini jaoks mõiste, mida ta pole enda jaoks seni veel lahti suutnud mõtestada. «Olen kohati väga segaduses sellel teemal. Tahan uskuda, et see, milline on inimese saatus, sõltub tema valikutest praeguses elus, ega taha uskuda, et midagi on meile ette määratud ja me ei saa seda muuta. Saatus on suur tervik, milles põimuvad lapsepõlv, kellegi sõnad, tervis ja haigus, hoolitsus ja vägivald, tähelepanematus, purjus autojuht, alkohol, banaanikoor kõnniteel, unenägu, loetud raamat jne. Ühel väikesel heateol või eksimusel võivad olla väga kaugeleulatuvad tagajärjed, mis võivad enda alla matta või päästa terveid riike ja rahvaid. Väike mätas võib ümber ajada suure vankri. Õlekõrs võib päästa elu. Tarkus on arusaam sellest, kui vähe me tegelikult teame,» mõtiskleb Kätlin saatuse tegeliku olemuse üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles