Kuidas paremaid unenägusid näha?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled kunagi mõelnud, kuidas oleks võimalik oma unenägusid mõjutada? Kas hea ööuni tähendab seda, et ka unenäod on head?

Yahoo! Shine tõi välja kuus nõuannet, mida tasuks järgida, kui soovid paremaid unenägusid näha.

Sea sisse kindel magamamineku rutiin

Soovitatav on kujundada välja kindel rutiin enne voodisse minekut. Pane näiteks oma lemmikküünlad põlema, mõnule kuumas vannis ja keskendu unenägudele, mida sa öö jooksul nägema hakkad.

Kahtle reaalsuses

Unenägude mõjutamisest kirjutatud raamatus on pisikesed illustratsioonid kompassidest. Iga kord, kui satud ühele sellisele joonisele, peaksid mõtlema, kas sa näed parajasti und, kuigi sa loed tegelikult raamatut. Kas pole imelik? On küll. Teoorias peaks olema nii, et kui sa ärkveloleku ajal eneselt pidevalt küsid, kas sa oled üleval või magad, siis aja jooksul õpib su alateadvus sama küsimust esitama ka magamise ajal. Selleks, et seda regulaarselt teha, võiksid eneselt küsida, kas sa näed parajasti und, iga kord, kui paned lambi põlema, kuuled koera haukumas või avad ukse.

Ära kasuta mõistust mõjutavaid aineid

Ole valmis oma pahedest loobuma. Alkohol, tubakas ja kofeiin võivad REM-und häirida ja segada seeläbi ka unenägusid.

Kirjuta unenäod üles

Unenägusid pole võimalik kontrollida, kui sa neid hommikul ei mäleta. Esimese asjana kirjuta hommikul üles, mida sa unes nägid. Unenägude maailm on väga veider paik ja neid lugusid on tore meenutada, kui oled juba ärkvel. Ka aasta hiljem unenäo kirjeldust lugedes on võimalik, et sul tuleb sama unenägu silme ette.

Sul peaks olema eesmärk

Mõned inimesed usuvad, et unenägusid on võimalik tõepoolest mõjutada. Täpselt nii, nagu soovitatakse reaalsuse kahtluse alla seada, tuleks pidevalt endale korrutada, mida sa unes näha tahaksid. Esimese asjana tulevad inimestel tavaliselt pähe lendamine ja seksimine, kuid tegemist on ju unenägudega, seega võib tunduvalt julgemalt unistada. Kas sa tahaksid kohtuda mõne iidoliga, kes on juba surnud? Tahaksid reisida? Pea meeles, et sind piirab vaid su oma fantaasia.

Pea meeles, et see võtab aega

Ja kannatust. Esimese nädala jooksul ei pruugi midagi juhtuda, kuid sa võid märgata, et unenäod on sul paremini meeles. Samuti võib paraneda su une kvaliteet.

See, kas sa usud sellesse, et inimene saab oma unenägusid mõjutada, on sinu enda teha. Aga kui mõni lihtne harjutus tagab parema ööune, tänu millele oled värskem ja sul on rohkem energiat, miks siis mitte proovida?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles