Piim ja piimatooted kallinesid kõvasti

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel septembris avaldasid talunikud Prisma ees protesti madala piimahinna pärast, jagades seda tasuta.
Veel septembris avaldasid talunikud Prisma ees protesti madala piimahinna pärast, jagades seda tasuta. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Mai alguses tõstsid kõik piimatöötlejad oma piima väljamüügi hinda, mistõttu kallinesid piim ja piimatooted oluliselt ka poeletil.


Kui kilepiima liiter maksis varem näiteks Prisma peremarketis 6.90, siis pärast mai algul aset leidnud kallinemist tuleb selle eest välja käia tervelt kroon rohkem. Poolekilone 20-protsendine hapukoor kallines aga koguni üle kahe krooni: 8.10 pealt 10.50 peale. Sarnased olid hinnatõusud teisteski kaubakettides.

«Üle pika-pika aja on tegu hinnaga, mis vastab ka meie tegelikule piima sisseostuhinnale. Siiani oleme piima müünud tarbijatele odavamalt, kui seda sisse ostsime,» selgitas Prisma turundus- ja kommunikatsioonijuht Kardi Lainas.

Maxima pressiesindaja Erkki Erilaid lisas: «Oma marginaale me tõstnud ei ole. Kallinemise taga on siiski piima kokkuostuhinna tõus.» Kauplustel ei luba tema sõnul hinnalisa kasvatada tihe konkurents.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles