Pühadeaja populaarseimaks valmistoiduks on praekapsas

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felixi jõulukapsas.
Felixi jõulukapsas. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eestimaalased eelistavad pühade eel ja ajal valmistoitudest praekapsast ja valmissalateid, kinnitavad suuremad valmistoidutootjad.

Eesti ühe suurima valmistoidutootja Salvesti müügi- ja turundusdirektori Ain Nõlvaku sõnul müüb ettevõte novembris ja detsembris umbes 70-80 protsenti praekapsa mahust.

«Inimeste elutempo on iga aastaga aina kiirem ning omatehtud toidu valmistamise osakaal väheneb. Kõige populaarsemad tooted on jõulude ajal mulgi kapsad, tavaline praekapsas ja praekapsas porgandiga. Lisaks veel kõrvitsasalat ja loomulikult ka pohlasalat, ilma milleta vist verivorste ei söödagi,» lisas Nõlvak.

Ka Põltsamaa Felixi jaoks on pühade eel kõige suuremaks müügiartikliks praekapsas. Sellel hooajal lisati sortimenti Põltsamaa kodune praekapsas Põltsamaa kuldsega ja Põltsamaa kodune praekapsas köömnetega.

«Jõuluajal söövad kapsast ka need, kes muidu selle traditsioonilise Eesti toidu unustanud on. Eestlane eelistab jõulude ajal korralikku toitu ja kompromisse maitse osas ei tehta,» selgitas ettevõtte turundusdirektor Marek Viilol. Tema sõnul hindavad tarbijad kaubanduses müüdavaid valmis praekapsaid üha kõrgemalt.

«Teeme tootjana inimeste elu palju lihtsamaks – ostame värske kapsa Eesti talunikult, hapendame kapsa Põltsamaal, valmistame praekapsa ja nii kulub jõuluõhtul vaid mõni minut maitsva roa serveerimiseks,» lisas Viilol. 

Raplamaal tegutseva valmistoidutootja Saarionen Eesti arendus- ja kvaliteedijuhi Merje Kipsi sõnul on nende sortimendi populaarsemad tooted pühade ajal valmissalatid.

«Eestlastele meeldib jõulude ajal süüa traditsioonilisi pühaderoogi ning nii on sel perioodil populaarsed Mamma kartulisalat, kartuli-vorstisalat, kartuli-lihasalat, punane lihasalat,  peedi-küüslaugusalat ja rosolje,» lisas ta. Jõuludeks lisas Mamma valikusse ka uue  portsjontoidu, sealiha hapukapsa ja kartulitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles