Põhjuseid, miks abielupaaril võiks olla ühine pangakonto

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Abielu on ülim «partnerlus». See on ainuke suhe, millesse astutakse vabatahtlikult ja mis peaks kestma igavesti. Selleks, et abielu lõpetada, peaks üks partneritest surema... teate ju küll, «kuni surm meid lahutab». Ent paljud abielupaarid pole valmis «kõike» mängu panema. Vähemalt mitte siis, kui tegemist on rahaga.

Uuringud on näidanud, et abielule ei tule kasuks see, kui partneritel on eraldi pangakontod. Siinkohal ei pruugigi küsimus olla rahas, vaid hoopis suhtes ja teineteise usaldamises. Eraldi pangakontod näitavad, et sa ei usalda partnerit ning pole valmis kõike suhtesse panustama. Järgnevalt on välja toodud seitse põhjust, miks abielupaaril võiks olla ühine pangakonto, kirjutab Yahoo! Shine.

Mehed tarbivad rohkem alkoholi. Uuringutega on kindlaks tehtud, et kui mehel on eraldi pangakonto, siis koguni 73 protsenti meestest kulutab rohkem «oma» raha alkoholile. See ei mõju hästi ei mehele ega naisele.

Naised kulutavad rohkem raha lastele. Naised, võtke teadmiseks, et kui teil on abikaasaga erinevad pangakontod, siis 78 protsenti naistest kulutab rohkem «oma» raha laste peale.

Mehed kulutavad palju rohkem raha autodele. Kui tegemist on autoostu või auto hooldusega, siis 69 protsenti meestest kasutab selleks rohkem «oma» raha. Kui mees on tõeline autofänn, siis tuleb ilmselt veelgi enam isiklikku raha mängu panna.

Sa pole täielikult pühendunud. Kui sa millelegi täielikult pühendud, siis sa ei kahtle selles, et kõik mängu panna. Mõtle, kui selline mitte-jagamine kehtiks ka mõne teise asja puhul abielus. Kui te ei jagaks ühist elamist? Kui te ei jagaks toitu, vaid igaüks peaks ise omale süüa muretsema? Kui kavatsed abielluda, siis ole valmis täielikult pühenduma.

Teie vahel pole piisavalt usaldust. Kui sa usaldad oma partnerit, siis ei tohiks sul olla probleemi sellega, et te jagate raha.

Naised kulutavad rohkem raha laste riietele. Lisaks sellele, et naised investeerivad laste heaolusse, kulutab 85 protsenti naistest rohkem «oma» raha lastele riiete ostmiseks.

Raha on ju sinu teeninud, miks seda jagada? Võid ju arvata, et teenisid selle raha ise ja nägid vaeva, miks ei võiks sa seda nüüd üksi kulutada? Vale, sa ei teeninud seda raha täiesti iseseisvalt. Jah, sa käisid tööl, täitsid oma ülesandeid, kuid sa ei teinud seda üksi. Su abikaasa on sulle abiks, et neid võimalusi sulle üldse kättesaadavaks teha. Abielu on tiimitöö - kui üks võidab, võidavad mõlemad; kui üks kaotab, kaotavad mõlemad. Teil võivad olla erinevad rollid, aga te olete üks meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles