Naisteklubi ja Evelyn Mikomägi kutsuvad jõulubasaarile head tegema

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Mikomägi
Evelyn Mikomägi Foto: Peeter Langovits / Postimees / Scanpix

Sügisel 20aastaseks saanud Tallinna Rahvusvaheline Naisteklubi (IWCT) korraldab Eesti laste heaks kaheksandat korda heategevusliku jõulubasaari, mis toimub pühapäeval, 24. novembril kell 11.00–16.00 Radisson BLU Hotell Tallinnas, Rävala pst 3.

Rahvusvahelise Naisteklubi jõulubasaar on üks suuremaid jõuluturge Tallinnas. Traditsiooniks kujunenud rahvusvahelisel sündmusel müüvad ligi 25 välisriigi suursaatkonda oma kodumaale iseloomulikke tooteid. Maailma eri riikide maiuspalade ja rahvusköökide kõrval on esindatud ka Eesti käsitöömeistrid. Lisaks rahvusvahelistele toodetele meelitab külastajaid ka loterii ja oksjon, kuhu paljud ettevõtted ja eraisikud on väärtuslikke võite välja pannud. Selgi aastal ootavad võitjaid mitmed eksklusiivsed auhinnad. Mõistagi ei puudu basaarilt ka jõuluvana ise!

Jõulubasaari peamine ülesanne on koguda raha heategevuseks, ja kogu tulu läheb Eesti laste heaks. «Ainulaadse õhkkonnaga basaar on Tallinna Rahvusvahelise Naisteklubi aastasündmus. Eelmisel aastal kogusime märkimisväärse rahasumma, 32 000 eurot,» märgib Naisteklubi president Arja Lerssi-Lahdenvesi. Eelmise aasta basaari tulu jaotati mitme organisatsiooni vahel: SOS Lasteküla Eesti Ühing, Toidupank, MTÜ Võimalus Arenguks, SA Eesti Agrenska Fond, Minu Unistuse Päev SA, Eesti Lasterikaste Perede Liit, Ema ja Lapse Turvakodu (Tallinna Lastekodu) ja Peeteli Sotsiaalkeskus. Taotluste alusel jagatakse ka selle aasta basaari tulud abivajajatele.

SOS Lasteküla Eesti Ühingu juht Margus Oro märgib: «Tallinna Rahvusvaheline Nasteklubi on ristivanem ühele lasteküla perele. Tänu nende toetusele saame olla kindlad, et me ei ole oma vastutusrikkas töös üksi. Meie lastekülades kasvavad lapsed vajavad igapäevast tähelepanu nii nagu tavalised lapsed oma kodudes. Rahvusvaheline Naisteklubi on aidanud mitmel lapsel ellu viia oma unistuse – kasvada hoolivas ja armastavas peres.»

«Rahvusvahelise Naisteklubi poolt kogutud raha on meie Eesti 11 toidupanga arengu jaoks olnud väga oluline tugi kõikvõimalike elementaarsete vahendite soetamisel. See aitas tugevasti kaasa meie vabatahtlike igapäevasele tööle,» kiidab Eesti Toidupanga sihtasutuse asutaja Piet Boerefijn jõulubasaari.

«Jõulubasaar on peale mõnusale pühapäevasele väljasõidule parim võimalus kogeda rahvusvahelist atmosfääri, varuda aegsasti valmis põnevad jõulukingid ning aidata seejuures kaasa abivajajatele lastele-naistele üle Eesti,» kutsub Tallinna Rahvusvahelise Naisteklubi liige Evelyn Mikomägi asjahuvilisi populaarsele kogupere üritusele.

Tallinna Rahvusvaheline Naisteklubi (IWCT) asutati 1993 aastal. Praegu on selles rahvusvahelises organisatsioonis 80 liiget 25 erinevast riigist. Klubi tegevuse eesmärgiks on peale Eesti kultuuri ja ühiskonnaga tutvumise korraldada oma liikmetele üritusi ning koguda aastaringselt raha heategevuseks. Tallinna Rahvusvaheline Naisteklubi on tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirjas - annetused on tulumaksust vabastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles