Kas sina harjad oma juukseid õigesti?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui meil esineb probleeme juustega, siis esimese asjana vahetame välja šampoonid ja palsamid ning muud juuksehooldusvahendid, ent me ei mõtle sellele, et ehk on asi hoopis juuste harjamises. Kuigi juuste kammimine/harjamine on sama loomulik tegevus kui kätepesu, ei ole see siiski niivõrd lihtne kui võiks arvata.

Loe järgmisi punkte ja mõtle, kas sina kammid oma juukseid õigesti? Kui ei, peaksid oma harjumusi koheselt muutma, kirjutab Yahoo! Shine.

Harjamine juuksejuurtest otsteni

Kui alustad harjamist juuksejuurtest ja tõmbad siis harja kuni juukseotsteni, on oht, et tirid juuksekarva karvanääpsust välja või juuksekarv murdub. Pigem tasuks alustada harjamist alt poolt. Võta pihku juuksesalk ja harja kõigepealt selle otsad lahti, et ei tekiks juuksepusasid. Seejärel liigu paari sentimeetri kaupa ülespoole kuni jõuad juuksejuurteni.

Märgade juuste harjamine

Juuksekiud täituvad niiskusega ning selle tulemusel juuksed venivad. Kuna juuksekiud on sel hetkel nõrgemad, murduvad juuksekarvad kergemini. Lase juustel õhu käes kuivada, enne kui hakkad neid kammima.

Juuksepusade lahtiharutamine harjaga

Hari võib juustepusade lahtiharutamiseks olla liiga karm, pole tähtsust, kas juuksed on kuivad või märjad. Pigem tasuks kasutada laiade piidega kammi. Soovituslik oleks juustele kanda ka juuksehooldusvahendit, mis muudaks juuksed libedamaks ja teeks kammimise lihtsamaks.

Liigne harjamine

Juuste liigne harjamine võib põhjustada juuksekarvade murdumist. Keskendu kvantiteedi asemel harjamise kvaliteedile. Kammi seni, kuni juustes pole enam pusasid ja ongi korras.

Räpase harja kasutamine

Lisaks juustele tuleks aeg-ajalt pesta ka juukseharja. Kindlasti eemalda harja küljest kõik juuksekarvad, mis harjamise käigus sinna on jäänud. Harja tuleks pesta seetõttu, et iga harjamise käigus jäävad harja külge ka juuksehooldusvahendite jäänused. Pese harja šampooniga, seejärel loputa ja pane hari rätikule kuivama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles