Metsamoor: tänapäeval on mehed väga naiselike joontega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irje Karjus ehk teise nimega Metsamoor.
Irje Karjus ehk teise nimega Metsamoor. Foto: Margus Ansu

Taimetark Irje Karjus ehk Metsamoor avaldas Naistelehes arvamust, et tänapäeval jääb mehelikke mehi üha vähemaks.

Metsamoori sõnul on mehelik mees välimuse poolest «karvane» ehk hea karvakasvuga, kuid mitte metsikus habemes. «Meeldivalt madala hääletämbriga ja tugev nagu mastimänd,» kirjeldab ta. «Tänapäeval kipuvad mehed olema väga naiselike joontega – kõrge hääletämber, maskuliinsust ja testosterooni on vähe. Habe ning muu kasukas ei kasva ja säärejooks on nagu «soorebasel».»

Taimetarga sõnul tuleneb see paljuski sellest, et poegi kasvatavad emad ja toit sisaldab palju östrogeeni.

Laias Laastus on Metsamoor märganud, et mehed on otsekohesemad ja sirgjoonelisemad kui naised. «Kui on eesmärgi võtnud, siis kukuvad otsejoones jooksma selle poole. Naised vaatavad enne sinna ja tänna, kaaluvad seda ja teist. Näiteks ütleb naine, et oleks vaja midagi ära teha -  armastav ja tähelepanelik mees võtab selle eesmärgiks ja hakkab «jooksma»,» usutleb ta. «Enne kui naine jõuab kaaluda ja vaagida, kümme korda ümber mõelda, on mehel juba asi tehtud ja nüüd on naine pahane, et tema käest polegi nõu küsitud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles