Ilu-lounge: nippe talviseks naha- ja juuksehoolduseks

, jumestuskunstnik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ärritunud, kuiv, punetav ja probleemne nahk ning haprad, kiiresti rasuseks minevad juuksed on vaid mõned näited probleemidest, mis meid sügistalvisel perioodil kimbutavad.

Põhjuseid selleks võib olla mitu - näiteks kütteperioodi algus, mis muudab õhu kuivaks või suur sise- ja välistemperatuuride muutus ning kindlasti ka meie kliimale omane vähene päikesevalgus, mis tekitab stressi.

Kütteperioodi algusega muutub õhk siseruumides palju kuivemaks sellega kaasnevad naha ja limaskestade kuivus. Selle vastu aitab hästi õhuniisutaja, mis võiks olla magamistoas. Paljud kuiva naha probleemide käes vaevlevad inimesed on sellest abi saanud.

Kindel on ka see, et suvised kerge koostisega kreemid tuleb välja vahetada ja asendada paksema koostisega ja kaitsvamate omadustega kreemide vastu. Ülioluline on võtta juurde toidulisandeid ja vitamiine, et toetada organismi sellel valgusevaesel perioodil.

Küsisin lisaks ka oma ala asjatundjatelt, mida saame olukorra leevendamiseks ette võtta.

Meeli Kuul - dr .O. Puuste kosmeetika

Tihtipeale arvatakse, et rasune nahk ei vaja eriti kreemitamist, sest võib siis muutuda veelgi rasusemaks. Tegelikult esineb rasusel nahal pindkuivust, mida tuleks vastavate kreemidega leevendada, et tasakaalustada naha olukorda. Selleks on sobilik näiteks Sothys Active cream, mis on mõeldud just  rasusele vistrikulisele nahale ja tänu aktiivsetele taimeekstraktidele kiirendab vistrike paranemist ning rakkude uuenemist.

Kuivale ja väga kuivale nahale on talvisel perioodil head ka erinevad õlid. Need kaitsevad nahka külma ilma eest. Kellele ei meeldi õlid seetõttu, et need jätavad naha kleepuvaks ja läikivaks, võiksid proovida kuivõli, näiteks Sothys Essential Lipid eliksiiri.

Toitvate lipiididega eliksiir näole toimib kui SOS-toode, mis sisaldades rikkalikult erinevaid õlisid pehmendab ja kaitseb nahka enneaegse vananemise eest. See eemaldab nahalt kohe kuivuse ja kareduse. Kuivõli sobib ka vaid aeg-ajalt kuivale näonaha tüübile (isegi kombineeritud nahale), kuna ei jäta naha pinda rasuseks.

Soovitan talveperioodil ka salongihoolitsusi, kus kosmeetik saab vastavalt nahatüübile teha erinevaid protseduure, mis kindlasti aitavad ka naha kuivuse puhul.

Gerly Ragilo - kosmeetik

Tavaliselt me magame maha selle õige aja, millal tuleks hakata kasutama natuke paksemaid tooteid ja sellepärast satub nahk halba seisu. Kõige suuremaks naha vaenlaseks on kindlasti sooja ja külma kiire vaheldumine ja konditsioneerid, mis muudavad naha rabedaks ja tundlikuks. Lisaks ei mõju väga hästi ka tuul. Muidugi kasutame talvel või siis ka lihtsalt külmemal perioodil pesemiseks kuumemat vett ja see kuivatab nahka.

Kindlasti on süüdi ka vähene päike, mis tekitab meis endas stressi ja see avaldub nahal. Reeglina on need lahendused lihtsad ja vahendeid, et seda ei juhtuks, on väga häid. Head konsultatsiooni võib saada apteekidest või siis ilupoodidest.

Pimedamal ajal kõrgendatud stressitase ja naise nahale mõjub see kohutavalt, see on seotud hormoonidega. Ma soovitan alati oma klientidel tarbida kuningakepiõli, kanepiseemneõli või nisuiduõli, mida tuleks kapslitena sisse võtta ja lisaks süüa avokaadot salatites või smuutides. See annab juba lühiajalisel tarbimisel hea tulemuse.

Samuti soovitan talviseks perioodiks vastavaid paksema koostisega kaitsvaid kreeme, mida on ka erinevatele nahatüüpidele. Näiteks Aloree kreem on toitev kreem klorofülliga mis kaitseb nahka külma, saastuse, tuule ja konditsioneeriga ruumide puhul. See kreem on siidise tekstuuriga ja pigem paksemat tüüpi talvekreem, aga sobib kuiva naha puhul ka  aastaringselt kasutamiseks.

Veel on sobilik paksema koostisega Novexpert Comfort kreem, mis on ideaalne külmakreem. See niisutab, kaitseb, rahustab. Kuna see on hüpoallergeeniline, siis sobib hästi tundliku nahaga inimestele ja ka talispordiga tegelejatele.

Unustada ei tohiks ka keha kreemitamist, sest kasutame pesemiseks tihtipeale hästi sooja vett, mis kuivatab nahka. Kehale sobib talvisel perioodil näiteks Organic Surge magusa apelsini kehakreem. See on toitev, paksemat sorti kehakreem, mis imendub hästi ja ei jäta nahka kleepuma.

Kerli Mägar - Juusteaakadeemia

Kindlasti tuleb jälgida, et organism saab ka talvel vajalikke vitamiine, mineraalaineid, antioksüdante (suurepäraseid tulemusi nahale ja juustele annab 17 erinevast puu- ja köögiviljast koosnev mahlapulber Juice Plus) ning kvaliteetseid oomega-3- ja oomega-6-rasvhappeid (näiteks ökosertifikaatidega Udo’s Oil õlisegu). Kuna uuringud on näidanud, et D-vitamiini tase talvel on inimestel sageli alla normi, siis tasub kontrollida D-vitamiini näitajat (25-OH vitamiin D) ning seda siis ka kvaliteetse D3-vitamiinina juurde võtta.

Kindlasti tuleb külma ilmaga (miinuskraadidega) kanda mütsi või mõnda teist peakatet, sest juuksekarvas leidub vett, mis miinuskraadide juures hakkab külmuma, paisutades seeläbi juuksekarva seestpoolt ning seda seetõttu ka kahjustades. Mütsi kandes võivad juuksed muutuda küll kiiremini rasuseks ja olla elektrit täis, kuid sobivad juuksehooldustooted aitavad olukorda leevendada.

Oluline on valida endale kvaliteetne šampoon, mis ei sisalda kahjulikke koostisosasid (šampoon valida peanaha järgi, näiteks Eko Pharma või BTB13 sarjast) ja palsam juuksekarva seisukorra järgi. Talvel on hea kasutada õlisid sisaldavaid palsameid (näiteks Sante Brilliant Care palsam). Juuksekasvu soodustav juukseseerum, mis hoiab tasakaalus peanaha mikrofloora, stimuleerib peanahka ja juuste kasvu on samuti oluline lisada igapäevasesse juuksehooldusesse. Soovitame BTB13 juukseseerumit, mis lisaks aktiveerib tüvirakke.

Peanahka ja juukseid soovitame talvel turgutada veel õli- ja turbamaskidega. Õlimask toidab juuksekarva ja peanahka väljastpoolt, turbamask aktiveerib peanaha mikrovereringet, reguleerib rasunäärmete tegevust, puhastab peanahka ja peanaha poore sinna kogunenud mustusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles