Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis toimub tervisepäev, kuhu on eriti oodatud emad lastega

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma vaktsineerimisandmeid näeb alates 2008. aastast digiloost.
Oma vaktsineerimisandmeid näeb alates 2008. aastast digiloost. Foto: SCANPIX

21. novembril kell 17-20 on kõik oodatud Eesti Õdede Liidu ja Tartu Tervishoiu Kõrgkooli tervisetubade sarja Tervislik Neljapäev novembrikuisesse tervisetuppa, kus seekord räägitakse gripist.

Kohapeal saab mängida teadusmängu «Vaktsineerida või mitte, selles on küsimus!». Mängus osalejatel on võimalik avaldada arvamust ja arutada vaktsineerimisega seotud ohtude ja kasulikkuse üle. Samuti saab osaleda kahes vestlusringis: «Minu laps – jälle haige!» ja «Kas gripp tuleb ka sel aastal?».

Lisaks terviseteemalistele vestlusringidele toimub ka tervisenäitajate mõõtmine ja individuaalne tervisenõustamine: mõõdetakse vererõhku, pulsisagedust, vere suhkru-, hemoglobiini- ja kolesteroolisisaldust, keha rasvasisaldust ja kehamassi indeksit, vingugaasi hulka väljahingatavas õhus, määratakse veregruppi ja hinnatakse nikotiinisõltuvuse tugevust. Kohapeal tegutseb lastehoiutuba koos erinevate tegevustega. Vestlusringides osalemine ja tervisenäitajate testimine on kõikidele tasuta!

Kohapeal on võimalik laste ka ennast vaktsineerida ning tutvuda erinevate tervisetoodetega ja neid ka endale soetada.

27. septembril, Teadlaste Ööl avastardi saanud sari Tervislik Neljapäev toimub igakuiselt: kord kuus neljapäeviti kõneldakse Nooruse 5 õppehoones terviseteemadel ja testitakse tervisenäitajaid. Oktoobrikuine tervistuba keskendus vaimsele tervisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles