Kümme asja, mille tegemise peaksid kõik naised lõpetama

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadupärast on iga inimene iseenda kõige suurem vaenlane. Kuigi paljud peavad seda ütlust klišeeks, peitub selles siiski teatud tõetera. Võime end lausa hulluks ajada, otsides pidevalt ideaali nii suhetes kui ka karjääris ja ausalt öeldes muutub see juba väsitavaks. Kuidas seda olukorda muuta?

Huff Post Women mõtles selle tarbeks oma naissoost töötajatele ja lugejatele välja ühe väljakutse - naised peaksid lõpetama teatud asjade tegemise, et oma elu lihtsamaks muuta. Vaata, kas mõni allpool toodud näidetest kehtib ka sinu kohta ja kaalu, kuidas võiksid seda muuta.

Lõpeta pidev vabanduse palumine

Uuringutega on kindlaks tehtud, et naised tõepoolest paluvad vabandust rohkem kui mehed. Kui teed vea, tuleb seda muidugi tunnistada, kuid pidevalt vabanduse palumine tühiste asjade pärast teeb rohkem halba kui head. Sa ei pea igat oma tegu õigustama, ole oma eelistuste ja otsuste üle uhke.

Lõpeta kõigile ja kõigele «jah» ütlemine

Jah, ma tulen sinuga kohvile, kuigi ma olen tohutult väsinud ja mul on terve päeva pea valutanud. Jah, ma olen nõus su elulookirjelduse üle vaatama, kuigi ma pole veel enda töödega tänaseks ühele poole saanud. Lõpeta «jah»-sõna jagamine, kui sa tegelikult üht või teist asja teha ei taha. Inimesed austavad sind rohkem, kui sa paned kindlad piirid paika.

Lõpeta endale «ei» ütlemine

Paljud naised kulutavad tohutult aega sellele, et otsustada, mida nad ei tohiks või ei peaks tegema või mille tegemiseks nad piisavalt head pole. Ära lase oma ebakindlusel ja ärevusel sinu eest otsuseid langetada - jääd vaid olulistest kogemustest ilma.

Lõpeta toidu pidamist oma vaenlaseks

Naistele antakse pidevalt märku, et meie väärtus seisneb meie välimuses. Meie juuksed peaksid olema siidiselt pehmed, meik kogu aeg veatu, ent loomulik ja kehad peaksid olema saledad. Selliste ideaalide otsingu käigus on lihtne toitu oma vaenlaseks pidada. Toiduga ei tohiks aga kaasneda kahetsustunne, toitu peaks oskama nautida.

Lõpeta enese «petiseks» pidamine, kui saavutad tööl edu

Naised kogevad meestest tihemini «petise» tunnet, kui nad on tööl edukad olnud. Nad kipuvad kahtlema, kas nad on selle edu ikka tõepoolest ära teeninud. Õpi oma saavutustes edu nägema. Sa said uue töö või palgakõrgenduse tänu sellele, et sa olid selle ära teeninud!

Lõpeta enda päriselu võrdlemine kellegi teise virtuaaleluga

Kui võrdled oma elu pidevalt kellegi teise virtuaaleluga, siis see tekitab asjatult ärevust. Uuringud on näidanud, et Facebooki-sõltuvus on seotud madala enesehinnaguga. Selle asemel, et pidevalt võrdlusmängu mängida, mis teadlaste kinnitusel suurendab depressiivseid tundeid, pane sülearvuti käest ja naudi praegust hetke.

Lõpeta iga päev kontsade kandmine

Ära piina oma jalgu sellega, et sunnid neid iga päev kontsadel seisma. Kõigile naistele meeldivad kaunid kingad, kuid mugavustunne on see, mis su jalad tõeliselt õnnelikuks teeb. Pealegi võivad ka ilma kontsadeta kingades jalad väga head välja näha.

Lõpeta oma seksuaalelu kritiseerimine

Mitte keegi ei pea teadma, mitu voodikaaslast sul on olnud. Pealegi oled sina ise ainukene, keda huvitab see, mida su seksuaalelu sinu kohta ütleb.

Lõpeta üksioleku pelgamine

Teatud asju elus on võimalik kontrollida, kuid mõne asja üle meil kontroll puudub. Üks neist asjadest on elukaaslase leidmine. Sa ei saa täpselt kindlaks määrata, kus ja millal sa õige kaaslasega kohtud. Samuti ei tohiks sa end pidevalt närvi ajada mõttega, et mis siis, kui ma ei leiagi õiget partnerit. Elus on palju hullemaid asju kui üksiolek.

Lõpeta tähtaegade seadmine oluliste elumuutuste jaoks

Ära ürita piinliku täpsusega paika panna, millal sa peaksid armastuse leidma, millal lapsi saama või millal oma unelmate töökoha leidma. Naudi seda, et elus pole kõik asjad kindlalt paika määratud ja luba endal õnne tunda, kui elus toimuvad suured muutused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles