Halvad harjumused, mis kahjustavad nahka

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nimekiri halbadest harjumustest, mis kahjustavad nahka, võib olla pikk, kuid selles artiklis keskendume vaid neile, mis nahale kõige hullemini mõjuvad. Vähene vee tarbimine, magamisasend ja halva seebi kasutamine mõjutavad küll ka nahka, aga kas teadsid, et ka närimiskumm mõjutab näonahka?

Allwomenstalk toob välja seitse halba harjumust, mis nahale kõige hullemini mõjuvad.

Meigi eemaldamise unustamine

See on kõige halvem harjumus, mis nahale liiga teeb. Võib-olla oled kuulnud, et õhtuti tasuks kindlasti eemaldada silmameik, sest see tekitab kortse ja põletikke. See pole vaid müüt, vaid seda nõuannet peaksid kõik naised järgima.

Närimiskumm

Loodame närimiskummile, et halb hingeõhk kaoks, kuid mõned eksperdid on arvamusel, et närimiskumm kahjustab meie näonahka. See teooria põhineb faktil, et nätsu närides teeb meie nägu pidevalt samu liigutusi, mis võivad tekitada soovimatuid joonekesi suu ümbruses.

Räpased padjapüürid

Magamise ajal meie nahk taastub ja kosub. Vanad naharakud eemaldatakse, et uued saaksid hakata moodustuma. Ja kuhu need vanad naharakud lähevad? Padjapüürile. Ajapikku võib see tekitada põletikku näonahal ja halvendada naha tervist. Lase nahal hingata ja vaheta regulaarselt voodipesusid.

Pikk ja kuum dušš

Kas pole mõnus hommikul kuuma duši all käia? Paljud meist teevad seda. Aga kui nahk on pikalt kuuma käes, võivad nahast kaduda head õlid ja nahk muutub kuivaks nin sügelevaks. Nahal on tarvis loomulikku rasu, mis annab meile värske välimuse ja aitab ennetada kortse.

Räpane mobiiltelefon

Mõtle sellele, kus su mobiiltelefon päeva jooksul on. Käekotis? Köögikapil? Mõtle, millised bakterid nendes kohtades vohavad. Need võivad tekitada põletikku ja vistrikke põskedel. Puhasta oma telefoni aeg-ajalt antibakteriaalse vahendiga.

Maiustused

Liigselt maiustuste söömine võib tekitada vistrikke. Veelgi enam - teadlased on kindlaks teinud, et kui süüa liiga palju suhkrut, ründab suhkur valke kehas. Valgud on aga olulised selleks, et meie nahk oleks nooruslik ja terve.

Stress

Stress rikub meie igapäevase elu ja ka naha. Stress nõrgendab immuunsüsteemi, mis muudab meie naha vanemaks. Ürita stressi vältida, tee näiteks joogat või midagi, mis aitaks sul lõõgastuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles