Heviaeroobika sai juba nelja-aastaseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heviaeroobika Reiu Rockil.
Heviaeroobika Reiu Rockil. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kas oled kunagi käinud Heavy Fatburnis või proovinud Mosh & Pumpi? Või kõlavad põnevalt Rock Interval ja Nu-Metal Kickbox? Heviaeroobika-nimelises rokitreeningus saad proovida neid kõiki. Heviaeroobika tähistab sel sügisel oma 4. sünnipäeva, olles ainus treeningstuudio Eestis, mis pakub rühmatreeninguid alternatiivse muusika saatel.

Heviaeroobika sai alguse 2009. aastal Tallinnas Tapperi rokiklubis, kui musafänn Kerstin «Kessu» Raidma tundis vajadust alternatiivile tavalisele rühmatreeningule. Esimene treeningkava sai välja kujundatud tantsustuudio DanceAct treeneri jõu ja nõu abil, mida on tänaseks oma näo järgi vorminud kõik Heviaeroobika treenerid. Aastal 2010 laienes Heviaeroobika ka Tartusse, kus saab kätt proovida kaks korda nädalas hevimeeste mekas ehk rokiklubis Rock’n’Roll Heaven. Tallinna trennid on leidnud endale mõnusa pesa kesklinnas asuvas Müstika alternatiivtantsude stuudios.

Sel sügisel saab heviaeroobika nelja-aastaseks ning power’it täis sünnipäevatrennid on mõlemas linnas garanteeritud. Lisaks toimub igas kuus nn eritrenn, novembris on ees ootamas Grunge Special ja oktoobri lõpus said trennilised mõnusalt rokkida verdtarretavas Halloweeni eris.

Mis on heviaeroobika?

  • Heviaeroobika on treening, mis on ajendatud ja innustatud raskemast muusikast, inimestest, kes naudivad selle muusika saatel treenimist, ning ka hoiakust, mis sellise elustiiliga kaasas käib. Sellest trennist saab lisaks üldfüüsilisele treenitusele ja vastupidavuse tõstmisele kaasa laheda tunde, paraja koormuse ja kompleksivaba seltskonna.
  • Sügisesest hooajast alustati treeninguga mõeldes eelkõige heviaerooblejate füüsise puhkusejärgsele taastamisele.
  • Klassikaline heviaeroobika trenn algab soojenduse ja jooksuharjutustega ringil. Sellele järgneb aeroobne osa, harjutused diagonaalidel ning jõutreening. Iga trenn lõpeb põhjaliku venituse ja lõdvestusega. Tähtsaks peetakse vaheldusrikkust  – vähemalt kord kuus toimuvad eritrennid, kus rõhk kas mõnel artistil või kindlal alternatiivmuusika skeenel. Samuti hoitakse tuju ja tahet üleval vahetades treeningstiile – kasutusel on rokkivad tantsukavad, air-kickbox, lihastreeningu-erid, ringtreening ja palju muud põnevat.
  • Heviaeroobika trenn on oma ülesehituselt kardiotreening, samuti pööratakse tähelepanu nii süvalihaste kui ka suuremate lihasgruppide treenimisele. Treeningutesse põimitakse lõbusaid elemente tuntud rock- ja metal-staaride artistlikust kehakeelest. Igas heviaeroobika trennis püütakse pakkuda midagi uut ja huvitavat – olgu selleks siis uus lugu, harjutus, trenninipp või inimene.

Heviaeroobika tegemistel saab kätt pulsil hoida kodulehel www.heviaeroobika.ee ja Facebookis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles