Viisteist asja, mille kohta naised endale valetavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised valetavad endale paljude asjade kohta. Kõige hullem on see, kui me ise hakkame uskuma kõiki asju, mille osas me pole endaga ausad olnud. Mõnikord on tarvis äratuskõnet ja loodetavasti mõjub see artikkel just sellena.

Kui avastad, et oled isegi mõne järgmise asja kohta endale valetanud, mõtle oma käitumise üle ja ürita end muuta, kirjutab Allwomenstalk.

1. «Seks muudab asja paremaks»

Kas kasutad seksi selleks, et oma suhtes probleeme vältida? Kas eelistad tülisid lõpetada seksides, selle asemel, et asjadest partneriga rääkida? Kui seks võib ajutiselt tekitada tunde, et kõik on hästi, tulevad samad probleemid peagi uuesti teie teele, sest te pole neid sõnadega ära lahendanud. Sa peaksid lõpetama seksi relvana kasutamise, oma probleemidele vastu astuma, tülid sõnadega lõpetama ja alles siis vahekorda astuma.

2. «Ta pole armukade, ta käitub nii sellepärast, et ta hoolib»

Ära õigusta mehe armukadedat käitumist uskudes, et mees vaid näitab sel viisil oma armastust sinu vastu. Natuke armukadedust on normaalne, aga kui mees käitub nagu hullumeelne, siis on asi liiale läinud. See pole normaalne ja sa peaksid lõpetama endale valetamise ning selle suhte lõpetama.

3. «Me oleme kogu aeg koos, sest me armastame üksteist»

Kes ei tahaks kogu oma aega partneriga koos veeta? Aga kui avastad, et olete kallimaga kogu aeg ninapidi koos, siis on aeg natuke hingamisruumi leida. Pea meeles, et oled eelkõige inimene ja armastus ei tähenda seda, et pead kogu aeg mehe kõrval olema või teadma pidevalt, millega ta tegeleb. Tee midagi üksinda, mine sõbrannadega välja, vaata koos sõpradega filme... Olge mõnda aega teineteisest eemal. See on suhte jaoks oluline.

4. «Ma vajan oma ellu meest»

Suhted on küll toredad, aga kas sa tõesti vajad meest oma ellu? Vallalise elu võib ka väga lõbus olla, kui isegi mitte lõbusam. Pealegi ei avasta sa kunagi oma sisemist mina, kui sa pole vallaline. Kui su ellu satub imeline mees, siis see on väga tore. Kui ei satu, siis ära paanitse. Ära lepi millelgagi vaid seetõttu, et sa usud, et pead kellegagi koos olema. Armastus peaks olema maagiline, mitte keskpärane ja sa oled vallalisemana õnnelik, kui keskpärases suhtes.

5. «Mul on vaja seda kleiti/kingapaari/käekotti/vms»

Üks levinumaid valesid, mida naised endale räägivad, on see, et neil on tingimata vaja uusi asju. Tegelikkuses paneb see vale rahakotile korraliku põntsu. Poodides ilusaid asju nähes muutub piir «vajan» ja «tahan» vahel väga häguseks ning sageli antakse kiusatusele järgi. Tulemus? Garderoob, mis on täis kleite ja kingi, mida kantakse vaid ühe korra, kui sedagi.

6. «Ta muudab veel oma meelt abielu osas»

See vale on levinud nende seas, kes on suhtes, millel puudub tulevik. Sina tahad abielluda ja pere luua, kuid mees on sulle korduvalt öelnud, et tema pole abielust huvitatud. Sa keeldud alla andmast ja loodad, et ühel ilusal päeval mõtleb mees ümber. On aeg silmad lahti teha ja tõde tunnistada. Kui ta teab, kui oluline on sinu jaoks abielu ja kui ta oleks tahtnud oma meelt muuta, siis oleks see ju juba juhtunud, või mis? Kuigi see on raske, võib olla kätte jõudnud aeg hüvasti jätta ja anda endale võimalus leida seda, mida sa tõeliselt ihkad.

7. «Alates homsest hakkan jõusaalis käima»

Jällegi üks levinud vale. Kui kaua sa juba jõusaali minemist edasi lükkad? Kui sa tõesti tahad seda teha, siis võta end kokku ja mine trenni. See tekitab parema enesetunde, motiveerib sind ja sel viisil on sul homme juba lihtsam jõusaali minna.

8. «Ma olen selle jaoks liiga vana»

Sa pole kunagi liiga vana, et lõbutseda. Sa pole kunagi suhte jaoks liiga vana. Sa pole kunagi armumise jaoks liiga vana. Vanus on vaid number ja kui sa tõesti sellesse usud ning enesele valetamise lõpetad, siis leiad tõelise õnne.

9. «Kõik head mehed on juba võetud»

Pole oluline, kui keeruline on su suhete ajalugu, see ei tähenda veel, et kõik head mehed oleks juba võetud. Mõne inimese jaoks on armastuse leidmine lihtsam, mõnel kulub aega enne, kui õige inimene tema teele satub. Sa ei pea igas uues tuttavas otsima oma tulevast abikaasat, kuid oled võimalustele avatud. Kui lased asjadel loomulikkult minna, siis leiad ka oma õige kaaslase.

10. «Ma olen iseseisev naine, mul pole kedagi vaja»

Kui mõned naised peaksid suhetest puhkama ja lõpetama meestest sõltumise, siis teised naised peaksid end armusuhetele avama. Paljud naised keskenduvad tänapäeval karjäärile ja edule ning motiveerivad end pidevalt rohkem tööd tegema. Nad uputavad end töösse ja unustavad ära, et neil võiks olla ka eraelu. Tegelikult tuleks vältida mõtteviisi, et naine ei vaja enda kõrvale meest. Tuleks leida õnnelik kesktee ilusa ja terve elu vahel.

11. «Ta ei mõelnud seda tõsiselt»

Suhted võivad karmid olla. Me klammerdume sageli asjade külge ja veename end, et kõik on korras, sest me pole muutustega harjunud. Ja iga kord, kui partner ütleb või teeb midagi solvavat, õigustame teda ja kinnitame endale, et ega ta seda ju tõsiselt mõelnud. Vahel võime isegi end süüdistama hakata või leida, et mees läks sel hetkel lihtsalt endast välja. Tegelikult tuleks asju selgema pilguga vaadata, mitte omale illusioone luua.

12. «Ma pole piisavalt ilus»

Kui tihti oled mõelnud, et sa pole millegi või kellegi jaoks piisavalt ilus? Isegi, kui sa pole endale reaalselt seda küsimust esitanud, on see ilmselt korra või paar su peast läbi käinud. Iga teine naine kahtleb endas. Me seame meelega omale vaimselt piiranguid. Mõnikord teeme end ja oma põhimõtteid maha, sest me ei usu, et meie või meie mõtted oleks piisavalt head. Selline mõtteviis on aga vale.

13. «Ma ei vaja kellegi abi»

Paljud naised kipuvad oma tundeid endas hoidma ja käituvad nii, nagu nad ei vajaks kedagi. Nad ei taha, et teised inimesed neid nõrgaks peaksid. Kuid oma tunnete väljendamine või abi palumine ei muuda meid nõrgemaks, sest abi vajamise või oma emotsioonide tunnistamine nõuab julgust.

14. «Ma ei hooli enam»

Olgu tegemist mõne tüliga sinu ja partneri vahel või on tööl keerulised ajad, iga naine on vähemalt korra elus väitnud, et tema enam ei hooli. Tegelikult valmistab see olukord meile sisemiselt tõelist piina. Miks me siis väidame, et ei hooli? Sellel puudub loogiline põhjendus.

15. «Küll asjad ise muutuvad»

Kuigi aeg parandab kõik haavad ja muudab iga olukorra paremaks, tuleb siiski ka ise vaeva näha, et asjad läheksid soovitud rada mööda. Teatud asjad elus ei tule lihtsalt, veelgi raskem on soovitud eesmärke saavutada kodus istudes ja lootes, et asjad lahenevad ise. Selle asemel, et loota asjade paranemisele, haara ohjad ja võta midagi ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles