Suussulav muskaatkõrvitsa-martsipanikook

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ragne Värk

Kui köögi kapil seisab kõrvits ja sa ei oska sellest midagi valmistada, tee perele mõnus muskaatkõrvitsa-martsipanikook, soovitab restorani Kaljas peakokk Oleg Belousov.

Muretainas:

Või (toasoe) – 40 gr
Nisujahu – 100 gr
Küpsetuspulber - 0,5 tl
Suhkur – 20 gr
Sool - 0,5 tl
Kanamuna - 0,5 tk

Täidis:

Martsipan – 330 gr
Või - 300 gr
Suhkur – 150 gr
Kanamuna - 3 tk
Nisujahu- 30 gr
Muskaatkõrvits – 800 gr/500 gr (netto)

Mandliglasuur:

Mandlilaastud (röstitud) – 75 gr
Koor 35% - 70 gr
Suhkur – 70 gr
Või – 70 gr
Suhkrusiirup – 10 gr

Muretaina valmistamiseks sega kõik kompnendid omavahel läbi. Vooderda kõrgete äärtega lahtikäiv koogivorm (24 cm) küpsetuspaberiga. Laota muretainas ühtlaselt vormi põhja ning patsuta kergelt tasaseks. Torgi kahvliga tainasse mõned augud ja küpseta 180 kraadi juures umbes 6 minutit. Võta ahjust ning vala peale eelnevalt valmistatud koogimass. Samal ajal keera ahi 150 kraadi peale.

Koogimassi valmistamine:

Vahusta või suhkruga vahule, lisa toasoe ja väikesteks tükkideks tehtud martsipan. Kui see kõik on ühtlaseks massiks segunenud, lisa ükshaaval munad ja sõelutud jahu. Sega kõik ühtlaseks massiks. Seejärel sega käsitsi sisse muskaatkõrvitsa kuubikud (umbes 1 cm suurused) ja vala mass vormi. Küpseta 150 kraadi juures umbes 40 minutit, seejärel alanda kuumust 130 kraadile ning küpseta veel 40 minutit. Kata kook mandliglasuuriga.

Mandliglasuuri valmistamiseks keeda koor, suhkur, või ja suhkrusiirup aeglasel tulel umbes 5 minutit, kuni mass pakseneb, lisa röstitud mandlilaastud. Kata kook valminud glasuuriga ning küpseta 160 kraadi juures veel 10 minutit. Võta kook ahjust välja, lase jahtuda. Süüa sobib nii külmalt kui ka soojalt. Ideaalne jäätise ja maasikatoormoosiga!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles