Homme pannakse oksjonil müüki filmi «Näljamängud: Lahvatab leek» kostüümid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme, 16. novembril toimuval Blacksparrow oksjonil müüakse maha üle 200 filmis «Näljamängud: Lahvatab leek» nähtud rõivakomplekti, mida on kandnud Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Stanley Tucci, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Lenny Kravitz ja teised näitlejad.

Nädalavahetusel toimuval oksjonil läheb müüki ka Jennifer Lawrence mängitud kangelase Katnissi pulmakleit ning rõivastus, mida Katniss kandis viimase intervjuu ajal enne 75. Näljamängude areenile astumist.

Kollektsionääride ja vaatlejate väitel on filmi jaoks loodud kostüümid erilised ning selle žanri filmide hulgas silmapaistvalt suurt jääkväärtust omav rõivakollektsioon.

Mõned filmi «Näljamängud: Lahvatab leek» kostüümid on isegi kantud eliitmoe haute couture tipploomingu hulka. Oksjoni käigus teenitud tulu läheb heategevuseks.

Näljamängud on kirjanik Suzanne Collinsi raamatute järgi loodud filmide seeria, milles jutustatakse totalitaarsest riigist Panemist, mis on jagatud kaheteistkümneks ringkonnaks.

Selgete sotsiaalsete erinevustega maadlevad ja sageli ka vaesuses siplevad ringkonnad on sunnitud mitte ainult ülal pidama riigi pealinna Kapitooliųmit, vaid ka igal aastal osa võtma julmadest Näljamängudest, millest saab võitjana välja tulla ainult üks osavõtja.

Filmitriloogia esimene osa linastus kinodes 2012. aastal ning teenis rohkem kui 693 miljonit dollarit, kuid filmi teisele osale «Näljamängud: Lahvatab leek», mis linastub Eesti kinodes 22. novembril, oodatakse eelmisest veel tunduvalt suuremat edu.

Triloogia kolmas osa «Näljamängud: Pilapasknäär» peaks kinodesse jõudma kahes osas 2014. ja 2015. aastal.

Oksjonil müügile tulevate rõivaste elektrooniline kataloog asub SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles