Peamine asi, mille ööbima jäänud külalised sulle ütlemata jätavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Peagi saab hoo sisse pühadehooaeg, mil sugulased ja sõbrad võivad öömajale jääda. Viisakusest ei julge aga kõik külalised midagi kosta, kui neile miski ebamugavust põhjustab.

Perenaine tahab, et külalistel oleks hea olla ja külalised soovivad, et neid teinegi kord kutsutaks. Taryn Fiol kirjutab Fox Newsi ajakirjas, et on üks oluline asi, mida külalised tavaliselt mainida ei julge.

Su kodu on liiga palav või liiga külm.

Sina oled ehk harjunud kodus soojalt riides käima, et kodukulude pealt säästa ja ei taha palju kütta. Külalised aga ei pruugi olla nii jahedaga harjunud. Samuti ei tihka nad alati mainida, et sa akna lahti teeks, kui tuba läheb väga umbseks ja palavaks.

Loomulikult pole sellest nõuandes kasu, kui su külalised pole nõnda häbelikud või kui sa oled inimene, kes mõtleb eelkõige vaid enda harjumustele ja vajadustele. Lahked võõrustajad tahavad aga hoolitseda selle eest, et külalised ei peaks ise ebamugavustele tähelepanu juhtima.

Selleks, et külalistel oleks mugavam, pane neile valmis voodipesud, millega on võimalik soojust reguleerida. Näiteks jäta neile õhemad tekid ja tagavaraks soojemad pealistekid. Näita, kus saab akent avada.

Kui sul on reguleeritavad radiaatorid, näita öömajalistele, kuidas nad saaksid ise soojust juurde keerata või maha võtta. Viisakas oleks ka mainida, millist temperatuuri teie peres eelistatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles