Kristiina Ojuland: emaks saamine pole kellegi teise öelda ega kohustada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Liis Treimann

Kogenud poliitik ja europarlamendi saadik Kristiina Ojuland (46) on lastetu. Ka tema on tundnud ühiskonna survet ja pidanud silmitsi seisma küsimustega, millal ta ometi emaks kavatseb saada.

«Minagi olen läbi põdenud titepalaviku ja tundnud, et minu bioloogiline kell tiksub,» tunnistas Ojuland ajakirjas Naised. «Ühiskondlik ootus naistele on ju selles suhtes siiski olemas, ent mõistsin, et see soov ei saa tulla kunagi ühiskonna poolt, vaid ainult minust endast. Emaks saamine on iga naise võimalus ja kindlasti ei ole see mitte kellegi teise öelda ega kohustada. Seega soovitaksin mitte alluda survele kui see pole õigustatud. Lapsevanemaks saamise soov peaks tulema südamest ja armastusest.»

Kristiina Ojuland mõistab neid naisi, kel ei õnnestu loomulikul teel emaks saada ja valivad surrogaatemaduse. «Mina toetan seda,» märkis ta. «Olen kindel, et see aitaks kaasa laste sünnile ja iibeprobleemile tervikuna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles