Meigieemaldussalvrätid on mugavad, aga kuidas need nahale mõjuvad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nendele, kelle jaoks on tõeline piin enne magama minekut meigi korralikult eemaldamine, on meigieemaldussalvrätid väga mugavaks ja tõhusaks abivahendiks. Aga kas see kiire lahendus on liiga hea, et tõsi olla?

Huff Post konsulteeris dermatoloogide dr Maryann Mikhaili ja dr Craig Kraffertiga, et välja selgitada, kuidas meigieemaldussalvrätid meie nahale mõjuvad. Kas need puhastavad näonaha täielikult või tuleks pigem eelistada vatti ja meigieemaldajat ning korralikult nägu veega loputada?

Kui kasutad meigieemaldussalvrätte, jääb su nahale ikkagi mustust

Meigieemaldussalvrättides olevad aktiivsed koostisosad on reeglina samad, mis tavalises meigieemaldajas. Milles siis seisneb nende erinevus? Kuna pärast salvrätiga näo puhastamist ei pea nägu veega loputama, siis pole meigieemaldussalvrättidega puhastamine niivõrd tõhus ja nahale jääb siiski teatud mustus.

Mõned meigieemaldussalvrätid võivad nahka ärritada

«Meigieemaldussalvrätid on mugavad, kuid need pole naha üldise tervise heaks kõige optimaalsemad vahendid,» selgitas dr Kraffert. Kuna paljud naised ei loputa pärast salvräti kasutamist nägu veega, siis jäävad nahale ka salvrättides olevad aktiivsed puhastavad koostisosad. Need võivad nahka kuivatada ja tekitada ärritust, eriti neil, kel on niigi kuiv ja tundlik nahk. Lisaks võivad mõned meigieemaldussalvrätid sisaldada alkoholi, mis võib osal naistel tekitada kipitust.

Kuna meigieemaldussalvrätid on pakendatud õhukindlasse pakendisse, on sinna lisatud säilitusaineid, seega su nahk võib kokku puutuda ka formaldehüüde vabastavate kemikaalidega.

Lisaks võib nahka ärritada ka naha hõõrumine meigieelamdussalvrätiga, sest see on tunduvalt karmim kui näo puhastamine veega.

Dr Mikhail hoiatas ka neid, kel on ekseem või rosaatsea - nende haiguste puhul tuleks meigieemaldussalvrätte vältida, sest ka vähene ärritus võib põhjustada haiguse ägenemist.

Kui kasutad meigieemaldussalvrätte, järgi paari lihtsat nõuannet:

  • Pärast salvrätiga näo puhastamist, loputa nägu veega, et eemaldada kõik kuivanud ja ärritust tekitavad koostisosad.
  • Ära kasuta meigieemaldussalvrätte silmade ja huulte piirjoonte läheduses, sest nendes kohtades on eriti tundlik nahk.
  • Kui sul on kuiv nahk, kasuta pärast meigieemaldussalvrätiga naha puhastamist niisutajat.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles