Üllatavaid viise, kuidas kohvipaksu kasutada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selle asemel, et kasutatud kohvipuru minema visata, kasuta seda parem koduses majapidamises. iVillage vahendab üllatavaid mooduseid, kuidas kohvipaksu kasutada.

Käte, külmkapi, kappide või auto lõhnastamiseks

Pane kuivanud kohvipaks vanasse võikarpi ja tee karbikaande augud. Seejärel pane karp külmkappi või kappi ja kohv imab halvad lõhnad endasse. Hoia kohvipaksu kraanikausi lähedal, sel viisil saad kohvipaksuga oma käsi hõõruda, kui tahad eemaldada sibula- või küüslaugulõhna või muud ebameeldivat lõhna.

Eemalda rasva ja mustust pottidelt, pannidelt ja köögitarvikutelt

Pane paar teelusikatäit kohvipaksu käsnale, hõõru sellega raskesti puhastatavaid köögivahendeid ja loputa seejärel hoolikalt.

Väeta taimi

Kohvipaksust saab hea väetise roosidele, asaleadele, rododendronitele, igihaljastele taimedele, kameeliatele ja teistele happeid armastavatele taimedele. Kõigile, kes kasvatavad hortensiaid, on heaks uudiseks see, et kohvi segamine mullaga aitab eriti värvilisi hortensiaid kasvatada. Nimelt suurenenud happesisaldus mullas aitab taimel paremini alumiiniumi imada, tänu millele tekib eriliselt elav sinine värvitoon.

Muuda liha pehmemaks

Lisa teelusikatäis kohvipaksu lihamarinaadile. Lisaks sellele, et kohv aitab liha pehmemaks muuta, annab see lihale ka kergelt suitsuse maitse.

Värvi paberit, rõivaid või lihavõttemune

Vee ja kohvipaksu segu annab paberile antiikse pärgamendi tooni, lisaks saab kohvipaksu abil värvida riideid ja lihavõttemune.

Peleta putukaid eemale

Pane kohvipaksu ringis mõne taime ümber, mida tahad putukate eest kaitsta või puista kohvipaksu kohtadesse, kust tahab sipelgaid, tigusid ja nälkjaid eemale hoida.

Valmista aedniku seepi

Lisa üks kolmandik tassi kohvipaksu sulatatud glütseriiniseebile ja saad seda kasutada mullaste käte küürimiseks.

Kasuta kohvipaksu salajase maitseainena

Lisa kohvipaksu tšillile, jäätisele või šokolaadikoogile - see muudab maitsed elavamaks.

Tee rikkalikku komposti

Kohvipaks muudab komposti kaaliumi ja magneesiumi poolest rikkalikumaks.

Peleta kasse eemale

Puista kohvipaksu peenrale, kust sa tahad kasse eemale hoida. Kohvipaksu võib lisada ka toataimede lillepottidesse, et kassid taimi ei sööks või suuremas lillepotis pissile ei käiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles