Ülekaal kimbutab pigem mehi kui naisi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllekõhtu tänapäeva meestele ette ei heideta.
Õllekõhtu tänapäeva meestele ette ei heideta. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suurbritannias tehtud uuringu kohaselt on keskealiste meeste seas võrreldes naistega pakse rohkem, samas ei pea mehed dieeti.

Uuringu kohaselt on enam kui kaks-kolmandikku meestest ja ligi pooled naised 40ndates eluaastates kas ülekaalulised või rasvunud, vahendab BBC Londoni Ülikooli uuringut. Kuigi ülekaalulisi on meeste seas rohkem, ei tunnista paljud neist seda.

Uuring vaatles  10 000 briti meest ja naist, kes sündisid 1970. aastal ühe nädala jooksul. Nende seas oli märksa enam ülekaalulisi võrreldes nendega, kes olid sündinud 12 aastat varem.

Uuringus osalenud meestest oli 45 protsenti ülekaalulised, kusjuures ligi viiendik neist oli rasvunud. Naiste seas olid vastavad näitajad 29 ja 20 protsenti. Samas on mehed naistest vähem huvitatud kaalulangetamisest.

Alice Sullivan Londoni ülikoolist selgitas, et ülekaal on muutunud meeste jaoks normaalseks ja nad ei näe selles ohtu oma tervisele. Dr Sullivan ja tema kolleeg Matt Brown tõdevad, et ühiskonna silmis on meeste ülekaal aktsepteeritavam, erinevalt naistest.

 Christopher Allen Briti südame fondist rõhutas, et ülekaal ja rasvumine tõstavad riski haigestuda südame-veresoonkonna haigustesse. «Ei olevahet, kas oled mees või naine, tasakaalustatud toitumine, füüsiline aktiivsus aitavad kaalu langetada ja vähendavad südame-veresoonkonna haiguste riski,» toonitas Allen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles