Seitse müüti meestest, mida naised endiselt usuvad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõlemal sugupoolel on vastassoo kohta teatud eelarvamused ja omapärased uskumused, mida nad on lapsena näiteks oma vanematelt kuulnud. Tegelikult tasuks asja veidike uurida ja välja selgitada, mida tasuks uskuda ja mida mitte.

Genius Beauty toob välja seitse levinud müüti meeste kohta, mida naised usuvad.

1. Õelus väljendab huvi

Tõsi, poiss mees ei oska oma huvi muul moel väljendada, kui käitudes nii, nagu tal oleks ükskõik. Täiskasvanud peavad siis lapsele selgitama, et «ta käitub sinuga õelalt vaid seetõttu, et sa meeldid talle». Aga kurjalt kiusamine ja armsalt õrritamine on kaks erinevat asja. Ka õrritamine pole oma tunnete väljendamiseks parim moodus, seega seda tuleks nii tüdrukutele kui poistele juba noorena õpetada.

2. Mehed ei nuta

Väide, et mehed ei nuta - et mehed ei tohiks nutta - on jabur. Kõigil inimestel on tunded ja kõik võivad mõnikord nutta. Kurbus või stress võivad meid nutma ajada ja see on täiesti normaalne. Mehed võivad jätta mulje, et nad on immuunsed õrnate tunnete suhtes, kuid see ei vasta tõele.

3. Mehed on need, kes leiva lauale toovad

Varemalt oli nii, et pere ainus sissetulek oli mehe teenitud palk. Naiste ülesandeks oli laste ja kodu eest hoolitseda. Ent need ajad on möödunud. Ajad on muutunud ja nüüd pole selles enam midagi erilist, kui mees hoolitseb kodu eest, teeb süüa ja naine käib tööl. Kui see on mõlema partneri arvates parim lahendus, siis ei tohiks keegi häält tõsta ja öelda, et selles peres on midagi valesti.

4. Mees on võimu kehastus

Jällegi on iganenud uskumus, et mehel on suurem võim kui naisel, aga see ei tähenda, et mehed oleksid loomult võitlushimulisemad. Naised on tõestanud, et ka neil on õigus olla maailma võimsate tegijate seas.

5. Mehed jälitavad igat seelikut

Meeste valimatus ei erine naiste omast, seega ei tohiks arvata, et mehed on ainsad, kes juhusuhetes on. Seda juhtub ka naistel.

6. Mehed hoolitsevad arvete eest

Traditsioonilises mõttes on ju kena, kui mees midagi ütlemata arved maksab. Tegelikult võiks see nii olla esimese kohtingu ajal, edaspidi võiks arveid pooleks teha. Pole ju aus, kui vaid üks inimene kogu aeg maksma peab, või mis? Tehke arved pooleks või makske kordamööda.

7. Mehed teevad esimese käigu

Mäletad veel aega, mil mehed tegid alati esimese käigu, et naisega tutvust luua? Paljud mehed järgivad seda traditsiooni ka tänapäeval, kuid midagi uut pole ka selles, kui naine mehele ligineb. Miks ei võiks naine esimest sammu teha, kui mees talle huvi pakub?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles