Briti lasteaias koolitatakse vanemaid, kuidas lapsega mängida

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannia lasteaed Busy Bee pakub lapsevanematele võimalust õppida, kuidas lastega kodus mängida.

Mänguasjafirma Playmobil tellis uuringu, mille eesmärgiks oli selgeks teha, kui paljud lapsevanemad üldse teavad, kuidas lastega mängida. Uuringust selgus, et enamik väikelaste vanematest tunneb muret selle pärast, et lastega mängimiseks jääb liiga vähe aega. 60 protsenti vanematest tunnistas, et mängib lastega ainult mõnikord. Kolmandik isadest tunnistas, et ei mängigi lastega, sest selleks pole aega, vahendab Daily Mail.

Lasteaed Busy Bee pakub aga vanematele võimalust jälgida, mida lapsed lasteaias teevad. Kursusel õpetatakse nii vanematele kui ka lastele, kuidas efektiivsemalt mängida. «Mõni lapsevanem saab mänguajaga teistest paremini hakkama,» sõnas lasteaia esindaja. «Me soovitame vanematel rühma mängima jääda ja vaadata, milline tegevus lapsele kõige rohkem meeldib. Mõni vajab mänguks ideid, teine tahab teada, kuidas lapsega paremini suhelda.»

Lasteaedniku selgitusel muretsevad lapsevanemad palju selle pärast, mida nad lastele süüa annavad ja kui hästi laps areneb füüsiliselt, aga mäng on samuti oluline.

Sõltumatu mänguterapeut Sharon Pearce kommenteeris, et vanemad peaksid lastega mängima just selleks, et parandada omavahelist suhet ja suhtlemist. Selle tagajärjel paraneb ka lapse käitumine ja vaimne tervis. «Vanematele tundub sageli, et nad peaksid kõike korraga tegema, aga lapsega mängimine on olulisem kui koristamine või kõik need teised sada tööd, mis on ootel,» sõnas ta. «Mäng ei pea olema kallis. Väga hästi saab hakkama ka pappkarbi, paberitükikeste ja fantaasiaga. Mida rohkem lapsega koos mängida, seda paremaks see läheb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles