Kalev Vapper teab, mis on elus oluline

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vapper perega.
Kalev Vapper perega. Foto: Valimised

Telemees ja purjetaja, 60-aastane Kalev Vapper kasvatab 3-aastast pesamuna ja näeb võrdlusena, et 30 aastat tagasi oli ta isana teistsugune, kirjutab Naisteleht.

Kalevi esimesed kolm last on täiskasvanud. Noore mehena oli ta isarollis teistsugune peamiselt seetõttu, et jagas end palju rohkemate «kanalite» vahel. «Noorena on ju tegemisi nii palju, laps pole esialgu su prioriteetidest ainuke - on veel ka töö, karjäär, vaja sporti teha… Seda ei saa pahaks panna, see on elu loomulik osa,» usub Kalev. «Aga mida vanemaks saad, seda enam mõistad, et mõned asjad elus on tähtsamad kui teised.»

Sellega ei taha mees end kaugeltki hukka mõista, sest oma lastega on tal alati väga hea klapp olnud. Kalev usub, et inimese arengus on määrava tähtsusega just viis esimest aastat, mil põhiväärtused välja arenevad. «Kolmkümmend aastat tagasi ma seda niimoodi endale ei teadvustanud. Aga sellest lähtusin juba siis, et kui sa teadlikult lapsega tegeled, siis ta areneb, kui ei tegele, siis ta ei arene. Ja ükskõik, kui vähe sul aega on, siis lapsega tegeledes tuleb sellele pühenduda kogu täiega. Seda ei saa teha millegi muu, näiteks ajalehe või raamatu lugemise kõrvalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles