Aeroobikakuninganna Kaisa Edenberg tegeleb nii spordi kui poliitikaga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Edenberg tantsimas Juri Krasnoviga 2006. aastal.
Kaisa Edenberg tantsimas Juri Krasnoviga 2006. aastal. Foto: Margus Ansu / Postimees

Pühapäeval, 27. oktoobril toimus spordiklubis Sparta juba 20. korda vahva võistlus aeroobikakuninganna tiitlile. Võitjaks kuulutati särasilmne Kaisa Edenberg (25), kes õpib korraga lausa kahes ülikoolis - Tartu Ülikoolis ning Eesti Maaülikoolis. Buduaar uuris, mida tähendab Kaisa jaoks aeroobikakuninganna tiitel, kuidas ta end vormis hoiab ning milline näeb välja tema menüü.

Tartumaalt pärit Kaisa lõpetab sel aastal õpingud Tartu Ülikoolis riigiteaduste erialal, lisaks õpib Kaisa Eesti Maaülikoolis teisel kursusel põllumajandusettevõtte majandamist. «Töötan Eesti Reformierakonnas arendusjuhina ja DanceAct Tantsustuudio Tartu osakonnas bailatino treenerina,» lisab Kaisa, kelle jaoks pole mingit probleemi omavahel ühendada poliitika ja sport.

Mis trennide andmisse puutub, siis neid Kaisal ikka jagub. «Sellist vaba aega, et tegeleda mõne teise spordialaga, mul ei jäägi. Juhendan nädalas 8-10 trenni. Teised tööd ja tegemised võtavad ka oma aja. Aga kui vähegi võimalik, siis panen jooksutossud jalga ja lähen jooksma,» tõdeb Kaisa.

Aeroobikakuninganna tiitli võitmine oli Kaisale väga oluline. «See oli minu unistuse täitumine - soovisin võita aeroobikakuninganna tiitlit ja tegin selle nimel tööd. Eriti magus on võit aga siis, kui ka esitusega võib rahule jääda ning kui konkurents on tihe,» muigab Kaisa, kes oma etteastetega vägagi rahule jäi.

Mida niivõrd sportlik noor naine sööb, et jõudu ja energiat jaguks? «Kuna kulutan palju energiat, siis toitumist ma väga jälgima ei pea. Küll aga püüan toituda mitmekesiselt ja süüa võimalikult tervislikult. Kõige paremini maitsevad mulle oma koduaias kasvatatud juurviljad puuviljad ja marjad. Minu päevamenüü näeb välja selline: hommikusöögiks magus saiake või puder, lõunasöök peab olema mitmekesine - tavaliselt liha, kartul ja juurviljad. Mulle meeldib süüa päeva esimeses pooles. Minu õhtusöök on tavaliselt kerge - kodujuust või näiteks tükike liha,» selgitab Kaisa.

Kus näeb naine end viie aasta pärast? «Kindlasti juhendan oma õpilasi ka viie aasta pärast. Ja minu kogemustepagas on selleks ajaks kõvasti täienenud. Eesmärk on seega pakkuda senisest veelgi paremaid trenne,» on Kaisa kindel, et sport ei kao tema elust mitte kunagi.

Aeroobikakuninganna 2013 from Fitness.ee on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles