Nõuandeid, kuidas ainevahetust kiirendada ja kaloreid põletada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurgivesi
Kurgivesi Foto: SCANPIX

Pole mingi saladus, et vee joomine aitab kaalu kontrolli all hoida, aga kui lisad veele õigeid lisandeid, on vee mõju su kehale veelgi parem. Mida tasuks veele lisada, et see veelgi kasulikumaks muuta?

Ainevahetuse kiirendaja nr 1: tsitruselised

Tsitruseliste lisamine veele kiirendab rasvade põletamist ja annab energiat, kirjutab iVillage. Sidrun ja apelsin on eriti head C-vitamiini allikad ning kiirendavad rasvade põletamist raku tasandil. See tähendab, et C-vitamiini tarbimine suurendab loomulikul teel rasvade põletamist, seega tasuks lisada 3-4 sidruni või apelsini lõiku joogiveele, et C-vitamiin aitaks rasvad energiaks muuta.

Ainevahetuse kiirendaja nr 2: kurk

Puhasta oma organismi ja kiirenda ainevahetust kurgiveega. Kurgil on kuseeritust soodustav võime, lisaks on selles kaaliumi ning A- ja C-vitamiini, mis aitavad organismist mürkaineid väljutada ja ainevahetust kiirendada. Lisa oma joogiveele 6-8 kurgiviilu.

Ainevahetuse kiirendaja nr 3: Cayenne'i pipar

Kuigi vürtsikas vesi ei pruugi eriti isuäratav tunduda, võiks seda siiski proovida. Teadlased on kindlaks teinud, et Cayenne'i pipras olev kapsaitsiin kiirendab ainevahetust koheselt pärast selle tarbimist ning tekitab täiskõhutunde. Cayenne'i pipar üksinda võib tunduda veidike hirmutav, seega proovi pigem seda retsepti: sega joogiveele tükeldatud vaarikaid, mustikaid ja natukene Cayenne'i pipart. Tulemuseks on üllatavalt magus ja värskendav jook. Teine võimalus on Cayenne'i pipart lisada sidruniveele. Cayenne'i pipra maitse ei pruugi kõigile meeldida, seega tuleks katsetada ja proovida, kui palju vürtsi on sinu jaoks vastuvõetav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles