Peedibesee kitsejuustu ja peedivinegretiga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restorani Neikid peakokk ja Eesti Peakokkade Ühenduse liige Koit Uustalu soovitab magusamaitselisest riivitud punapeedist magustoiduks valmistada beseed, mille juurde serveerida kitsejuustukreemi ja pisut hapukat peedivinegretti.
Kogus: 10 inimesele.
Peedibeseed
- 8 munavalget
- näpuotsaga soola
- 350 g suhkrut
- 2 tl sidrunimahla
- 4 tl tärklist
Peedisiirup
- 100 g riivitud punapeeti koos vedelikuga
- 50 g suhkrut
- 50 g vett
Pressi riivitud peedist võimalikult palju mahla välja ning sega saadud vedelik vee ja suhkruga. Pane potiga tulele ning keeda madalal kuumusel kuniks tekib paks siirup. Jahuta.
Vahusta munavalged soola, suhkru, sidrunimahla ja tärklisega tugevaks vahuks. Lõpeta mikserdamine ning nirista hulka peedisiirup. Sega käsitsi segamini, nii et segu jääks tuntavalt punasetriibuline.
Aseta mass kondiitrikotti ning pigista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed ringid (umbes 5 cm läbimõõduga). Küpseta beseesid 100-kraadises ahjus umbes 1-1,5 tundi või kauem kuniks beseed krõpsuks ja kuivaks küpsevad.
Kitsejuustu kreem
- 100 g kitsejuustu
- 50 g 35-protsendilist koort
- 50 g mett
Sega kõik komponendid omavahel ühtlaseks, paksuks massiks.
Peedivinegrett
- 100 g riivitud punapeeti
Purusta peet saumiksriga ning eralda vedelik sõela abil. Keeda vedelikku madalal kuumusel, kuniks sellest saab paks siirupilaadne mass.