Kuldnõela pälvinud Antonio: ei ole mõtet jäljendada kedagi teist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldnõela vääriliseks tunnistati Aivar «Antonio» Lätt
Kuldnõela vääriliseks tunnistati Aivar «Antonio» Lätt Foto: Karli Saul/SCANPIX

Juba alates 2010. aastast Baltmani disainerina meestele moodi loonud Antonio ehk Aivar Lätt pälvis Eesti moemaailma kaalukaima tunnustuse – Kuldnõela.

15 aastat tagasi oma esimest kollektsiooni ERKI moeshow raames laval esitlenud disainer kandideeris teravale auhinnale juba 2011. aastal, kuid tol korral läks nõel temast napilt mööda.

Möödunud laupäeval sai Salme Kultuurikeskuse laval näha spetsiaalselt Kuldnõela jaoks loodud Antonio erikollektsiooni «Baltman Limited Edition», mis autori sõnul võtab kokku tema senise loomingu. «See kollektsioon oli tagasivaade minu senisele tööle ja nendele alusväärtustele, millest lähtuvalt tänaseni oma kollektsioone loon – mind inspireerivad huvitavad isiksused, päris inimesed meie kõrval. Tahan luua moodi, mis aitab inimestel väljendada seda, kes nad on,» sõnas Antonio.

Kuldnõela kollektsiooni esitlenud modellid oli disainer välja valinud sellest põhimõttest lähtuvalt – teiste hulgas kõndisid laval Antonio rõivastes nii Juhan Ulfsak, kui ka otse Pariisist kohale lennanud modell Hedvig Maigre. 

Värvikas kollektsioon mängis grungelike elementide, julgete ja mänguliste värvi- ning disainilahendustega. Üle pikkade aastate oli Antonio mõelnud ka naistele – kollektsioonis sai näha nii kostüüme kui ka rikkalike drapeeringutega ning moeloojale omaselt ülimalt väljapeetud joonega kleite.

Antonio, kelle soontes voolab nii Ingeri-Soome, Balti-Saksa, kui ka Itaalia verd, usub nii moeloomingus kui ka üldse elus autentsusesse. «Ei ole mõtet jäljendada kedagi teist, maailm vajab ainulaadsust – tuleb eristuda, rääkida oma lugu! See on ainuke viis, kuidas täna olla märgatud ja tõeliselt korda minna,» sõnas Antonio.

Disainer lubas, et üsna pea saab moenädala raames esitletud ning Eesti olulisima moeauhinna väärilist kollektsiooni minna uudistama ka Baltika moetänavale Veerennis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles