50 parimat söögikohta valitud

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljandat korda 
Eesti parim: 
restoran Alexander Pädaste mõisas Muhus.
Neljandat korda Eesti parim: restoran Alexander Pädaste mõisas Muhus. Foto: Pädaste mõis

Nõudlikumad restoraniskäijad võivad sellest nädalast uudistada maitseklubi Eesti Maitsed eestvõttel koostatud värsket raportit, kust isu tõustes maitsva toidu, hea teeninduse, hästi sobitatud joogi ja mõnusa miljööga söögikohti ning kohvikuid otsida – viiskümmend tänavust parimat restorani on paremusritta seatud ja asjaosalised tunnistuse kätte saanud.

Juba neljandat aastat järjest kuulutati Eesti parimaks restoraniks Pädaste mõisa Alexander, kus Peeter Pihel andis äsja peakoka kulbi üle taanlasele Yves Le Layle, kes mõistagi jätkab Piheli sisse seatud põhjala saarte köögi rajal. Esikümnesse jõudsid veel Tchaikovsky, Põhjaka, Horisont, Chedi, OKO, Ribe, Neh, Salt ja Moon.

Teeb erilist rõõmu, et ka pealinnas väljas tuleb heal tasemel tegijaid aina juurde. Lisaks Alexanderile Muhus, Põhjakale Järvamaal ja OKO-le Kaberneemes pääsesid väljastpoolt Tallinna paremate nimistusse Tammuri talu Otepää lähistelt; Meat Market, La Dolce Vita, Truffe, Polpo, Werner ja Antonius Tartust; Ammende, Mahedik ja Supelsaksad Pärnust; Kaheksa Jalga Kõue mõisast Harjumaalt; Lucca Tiskrest, Vihula mõis Lääne-Virumaalt, GMP Pühajärve Otepäält, GOSpa Kuressaarest, MerMer Kolga-Aablast ja Wicca Laulasmaalt.

Restoranide pingerida pandi kokku kahe vooru põhjal. Esimeses valisid restoraniprofid ligi 1300 söögikohast välja 50, teises hindasid esimese sõela läbinuid toidumeedia esindajad nii Eestist kui ka välismaalt – nende antud punktisummast moodustuski edetabel.  

Vaata paremusjärjestust ja lisa eestimaitsed.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles