Lipspõll – ainulaadne ja lahe

Tiina Kolk
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tänavusel disainikonkursil «Meeste asi» tunnustatud lipspõlle «Põll teeb mehe šikiks» üllatav menu ajendas selle autorit, sisearhitekti Andres Labi looma lausa brändi Tie&Apron.

Idee sai mees ühel meeleolukal juubeliüritusel, kus päevakangelase abikaasa valge särgi, viigipükste, pika lipsu ning põllega kogu õhtu vältel süüa valmistas ning roogi serveeris. «Must lips ja must põll sulandusid visuaalselt sedavõrd üheks tervikuks, et lauanaabrile pooleldi naljatledes välja öeldud mõttevälgatus «Kas poleks vahva, kui lips ja põll oleksid omavahel kokku õmmeldud?» omandas äkki väga konkreetse kuju,» meenutab Labi ja selgitab, et lipspõll on lipsusõlmega kaela kinnituv põll.

Kuigi idees on kerget huumorit, on ometi tegemist väga otstarbeka asjaga. «Lips on väga tugev sümbol, kuid – olgem ausad – ilma igasuguse praktilise väärtuseta. Aga seevastu lips, mis on ühtaegu ka põll, on tänuväärne tarbeese. Lipsusõlm ei kahanda põlle asjalikkust, küll aga lisab väärikust ning lipsule iseloomulikku elegantsi. Härrasmees ei kiirusta, sõlme tegemiseks kuluv aeg on osa rituaalist,» mõtiskleb disainer ja lisab, et lipspõll on mõeldud kõigile.
«Toidu valmistamine ja nautimine köidab paljusid, nagu ka soov isikupäraselt riietuda. Lipspõll ühendab need kaks teemat, tehes kokkamisest stiilse ning meeldejääva sündmuse.»

Praegu toodetakse Tie&Aproni kaubamärgi all lühikest musta-valgetriibulisest polüesterkangast ning pikka erineva triibu ja ruuduga puuvillkangast lipspõlle. Kui esimene on ennekõike meelelahutuslikku laadi efektne serveerimispõll, siis vastupidavam puuvillane põll passib nii köögis askeldajale kui ka õues grillijale.
Põllede hinnad algavad 39 eurost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles